Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Man onder invloed rijdt tegen lantaarnpaal Middelburg

Toegevoegd: 13-02-2022, 09.40 uur
Man onder invloed rijdt tegen lantaarnpaal Middelburg
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - Een automobilist is zaterdagavond in Middelburg tegen een lantaarnpaal gereden. Uit een blaastest bleek dat de bestuurder met alcohol op achter het stuur zat.


De politie kreeg zaterdagavond rond 20.35 uur een melding binnen van een voorbijganger dat er op het Molenwater een auto tegen een lantaarnpaal was gereden. De bestuurder bleef na het ongeluk in de auto zitten. Daardoor leek het alsof de man onwel geworden was. De melder zelf durfde volgens de politie niet goed te gaan kijken en belde daarom de politie.

Agenten gingen daarop meteen ter plaatse. De automobilist, een 65-jarige man uit Hellevoetsluis, bleek volgens de politie niet onwel of gewond. Ook zijn auto had verder nauwelijks schade opgelopen, net als de lantaarnpaal. In de auto troffen de agenten een aangebroken fles sherry en een blikje bier aan.

De man is daarop meegenomen naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. Die wees uit dat de man teveel had gedronken. Het ademanalyseapparaat gaf aan dat hij 720 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht blies. Het maximaal toegestane niveau om nog een auto te mogen besturen is 220 microgram. Het rijbewijs van de 65-jarige man is daarom ingevorderd. Het wordt opgestuurd naar de officier van justitie. Die bepaalt binnen tien dagen of de man zijn rijbewijs nog terugkrijgt. De man kreeg ook een algeheel rijverbod van acht uur opgelegd. In die tijd mag hij geen enkel ander voertuigen besturen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bram (14-2-2022 om 01:50)
Ben heel blij dat die paal er stond. Kon hij in ieder geval niet verder rijden om nog meer ellende te veroorzaken. 65 jaar en nog niets geleerd dus, in ieder geval niet van het verkeer.
Cookie-instellingen beheren