Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
56 files van totaal 213 km

17-jarige die ruzie met beveiligers zocht opgepakt

Toegevoegd: 13-02-2022, 09.48 uur
17-jarige die ruzie met beveiligers zocht opgepakt
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

GOES - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 17-jarige jongen aangehouden die ruzie wilde maken met beveiligers van een horecagelegenheid in Goes. Naast het ruziezoeken probeerde hij ook een agent te slaan en dreigde hij geweld te gaan gebruiken.


Het incident gebeurde rond 03.10 uur in de nacht van zaterdag op zondag bij een horecagelegenheid aan de Blaauwe Steen in Goes. Agenten werden in de eerste nacht dat de nachthoreca haar deuren weer openden ter plaatse geroepen omdat beveiligers ruzie kregen met de jongen. Hij zou dreigende taal naar hen hebben geuit en nam continu een gevechtshouding aan.

Toen agenten bij de jongen kwamen, probeerden ze hem door middel van een gesprek nog op andere gedachten te brengen zodat hij op een normale manier naar huis zou gaan. Echter bleef hij zich volgens de politie erg agressief gedragen. Een van de agenten wilde de identiteit van de jongeman controleren. Terwijl hij dat via zijn telefoon deed, sloeg de jongen het apparaat uit de handen van de politieman. Daarna probeerde de 17-jarige tot twee keer toe een andere agent met zijn vuist in het gezicht te slaan. De agent kon de slagen ontwijken. Hierop is de jongeman aangehouden en geboeid. Bij zijn aanhouding verzette hij zich hevig.

Onderweg naar het cellencomplex, waar hij de nacht heeft doorgebracht, gaf hij volgens de politie over in de politiebus waarin hij vervoerd werd. De kosten voor het schoonmaken van de bus worden op hem verhaald. De jongeman zal op zondag 13 februari gehoord worden in het politiecellencomplex. Hij mag dan een verklaring afleggen over de zaken waaraan hij zich schuldig maakte. De betreffende agent heeft aangifte gedaan.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Michel (18-2-2022 om 18:53)
@Hans, ben je soms ook 17 jaar.
Hans (18-2-2022 om 18:18)
Vaak lokt de politie het ook uit en dan krijg je dit
ger (18-2-2022 om 12:17)
haha er zijn vast meerdere @ger geef nie mot kunne, maar ik vind het gewoon wel nodig dat de jeugd zijn energie eens lekker kwijt kan evt onder begeleiding van sportmensen, ook evt een stevige straf exercitie als ze de openbare orde verknallen, denk niet dat het kwaad kan
Tim Fakkeldij (16-2-2022 om 16:36)
vanpuffelen@ Onder de 18 geen alcohol? Als ze naar buiten gaan zijn ze net zo bezopen als de oudere "feestvierders". Aan het geld is niet te zien hoe oud de klant is.
freddy van loo (15-2-2022 om 19:56)
oudere garde wet het nog wel 14 dgn nieuwersluis, darvan kwam je genezen terug,heb daar een crimuneel van terug zien komen na stelen van radio van je (dienstmaat)maat wilde daar nooooit meer naartoe
Ik (15-2-2022 om 07:53)
Dienstplicht weer instellen,met harde hand. Daar krijgen ze wel opvoeding. Of opgeven bij kamp van Koningsbruggen. Zulke jonge knaapjes horen niet zo laat op straat.
Cookie-instellingen beheren