Weerbericht:
Vandaag veel zon en zomers warm. Donderdag (onweers)buien
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 15 km

Burgemeester sluit woning na vondst wietkwekerij

Toegevoegd: 14-02-2022, 14.18 uur
Burgemeester sluit woning na vondst wietkwekerij
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

HEINKENSZAND - De burgemeester van gemeente Borssele heeft vandaag een woning in Heinkenszand gesloten naar aanleiding van het aantreffen van een hennepkwekerij eerder dit jaar. De woning zal voor anderhalve maand gesloten zijn.


In januari trof de politie tijdens een onderzoek naar het vervaardigen van verdovende middelen een hennepkwekerij aan in de betreffende huurwoning. De politie trof binnen onder meer 300 hennepplanten aan, verdeeld over twee professioneel ingerichte kweekruimtes. Ook werd er illegaal stroom afgetapt.

De Opiumwet geeft de burgemeester daarom de bevoegdheid om bestuursrechtelijk op te treden door een drugspand te sluiten. Normaliter geldt een sluitingstermijn van drie maanden. In dit geval heeft de burgemeester echter besloten de sluitingstermijn met de helft in te korten.

“In artikel 13b van de Opiumwet staat een specifiek afwegingskader voor huurwoningen. Het uitgangspunt is daarbij (nog steeds) de daadwerkelijke sluiting van de woning. Het biedt de woningcorporatie echter wel de mogelijkheid om de woning al sneller opnieuw aan te bieden op de krappe woningmarkt”, zo legt de gemeente uit.

Het pand is verzegeld door de politie. De woning is vanaf vandaag gesloten tot en met 28 maart.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Conny Miermans (14-2-2022 om 15:27)
Burgemeester van Borsele, dus met een S
Cookie-instellingen beheren