Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 31 km

Lachgashandelaar heeft zaakjes niet op orde

Toegevoegd: 16-02-2022, 09.03 uur
De in de loods aangetroffen lachgascillinders.
De in de loods aangetroffen lachgascillinders.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Eugène Harthoorn

VLISSINGEN - Vannacht heeft de politie ingegrepen bij een handel in lachgas. Na onderzoek bleek namelijk dat er veel zaken niet in orde waren. Tegen de betrokkenen wordt actie ondernomen, zo laat de politie daarom weten.


Agenten gingen op onderzoek uit nadat ze bij de Oude Industrieweg een bestelbus zagen staan bij een garagebox. Er bleek sprake te zijn van een levering tussen twee bedrijven die zich richten op de handel in lachgas. Zowel in de auto als in de garagebox werden grote hoeveelheden lachgascilinders aangetroffen.

Het voertuig en de bestuurder voldeden niet aan de gestelde eisen voor het transport van lachgas conform het Europese ADR. Het ADR is een verdrag voor het internationaal vervoer van gevaarlijke goederen over de weg. In dit verdrag staan onder andere wat de vervoersvoorwaarden zijn en ook worden er eisen gesteld aan de verpakking.  

De loods voldeed op zijn beurt weer niet aan de gestelde eisen voor de opslag van verpakte gevaarlijke stoffen volgens de PGS-15. De PGS-15 geeft richtlijnen over de manier van (tijdelijke) opslag van verpakte gevaarlijke stoffen en over brand-, arbeids- en milieuveiligheid.

Tegen de bestuurder van de bus is door de politie een milieu-verbaal opgemaakt. De gemeente Vlissingen zal aan de slag gaan met het nemen van passende maatregelen tegen de gebruiker van de garagebox, zo meldt de politie.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
mar (17-2-2022 om 12:38)
Voor de slagroomspuiten in de restaurants en bij ijszaken, in het ziekenhuis en bij de tandarts, maar niet met ballonnen zoals er een hele doos zichtbaar is op de 2e foto. en dan in het donker handeldrijven!? Dat geeft al te denken.
Johan (16-2-2022 om 14:18)
@Jacob: Lachgas heeft nog veel meer toepassingen dan gebruik als drug. Het zou nou niet bepaald slim zijn om dit gas te verbieden.
jacob (16-2-2022 om 10:28)
Ik vraag mij af wanneer de regering met een verbod op het verhandelen en in bezit hebben van lachgas komt. Er zijn nu al zoveel gevallen bekend dat dit product kan lijden tot zeer ernstige gezondheid problemen en ernstige aanrijdingen. Maar schijnbaar heeft men in den Haag daar gewoon lak aan. Net als zoveel andere ernstige zaken.
Cookie-instellingen beheren