Weerbericht:
Eerst buien. Overdag perioden met zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Brandweer redt schildpad na grote brand Kortgene

Toegevoegd: 18-02-2022, 03.40 uur
Door: Remi Mesu

KORTGENE - De brandweer is in de nacht van donderdag op vrijdag uitgerukt voor een grote brand in Kortgene. In een berging bij een woning was brand ontstaan. 


De brand brak uit rond 01.15 uur in de nacht van donderdag op vrijdag. Het vuur ontstond in een berging bij een woning aan de Kaaistraat in Kortgene. Twee blusvoertuigen en een hoogwerker waren aanwezig om de brand te bestrijden.

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) waren er geen mensen meer in de woning aanwezig toen de brand woedde.

Om de brand goed te kunnen bestrijden, schaalde de brandweer op naar een grote brand. Rond 02.15 uur leek de brand in de berging onder controle. Het restaurant en bovenwoning waar de berging tegen is gebouwd hebben door de brand rookschade opgelopen.

Ook omliggende panden worden door de brandweer gecontroleerd op rookschade. Stichting Salvage wordt opgeroepen om de eigenaar bij te staan bij afhandeling van de schade.

Schildpad

Ook wist de brandweer een grote schildpad uit de woning te redden. Het aanwezige ambulancepersoneel heeft zich over het dier ontfermd. Uiteindelijk is de schildpad per ambulance meegenomen en zal later aan de dierenambulance worden overgedragen.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
joke (18-2-2022 om 09:14)
wat fijn dat het dier is gered . dankzij de brandweer . bedankt .
Cookie-instellingen beheren