Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 18 km

2 Jaar geëist tegen verdachten overval Zierikzee

Toegevoegd: 18-02-2022, 21.07 uur - Update: 19-02-2022, 10.14 uur
2 Jaar geëist tegen verdachten overval Zierikzee
© Foto: Rechtbank Zeeland-West-Brabant (archief)
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG - Voor een gewapende overval op een woning in Zierikzee op 31 augustus 2019 en een eerdere inbraak in Zonnemaire heeft het Openbaar Ministerie (OM) in Middelburg tegen de 22-jarige H. al A. uit Zierikzee een gevangenisstraf van twee jaar geëist.


Zowel zijn plaatsgenoot J. S. (21) als de eveneens 21-jarige C. R. uit Schouwen-Duiveland hoorden elk een celstraf van drie maanden (gelijk aan het voorarrest) tegen zich eisen plus voorwaardelijke celstraffen van zeven (S.) en vier maanden (R) tegen zich eisen. Daarnaast zou het duo elk een taakstraf van 240 uur moeten verrichten.

Op 21 augustus 2019 had S. nog 120 euro tegoed van een kennis in Zonnemaire en vergezeld door Al A. en nog wat vrienden gingen ze dat in het holst van de nacht halen. Het liep anders af: ze braken in en stalen gitaren, luidsprekerboxen en een playstation. De spullen werden een dag later op Marktplaats.nl te koop aangeboden.

Een week later vond Al A. dat ook hij nog geld van iemand uit Zierikzee tegoed had en ook dat moest worden geïncasseerd. De Schouwen-Duivelandse, vermomd met pruik belde aan, de bewoonster deed open en werd bedreigd met een vuurwapen. Er ontstond tussen de twee vrouwen een vechtpartij, die eindigde in een vluchtende R. Het trio kon later worden aangehouden.

De Reclassering oordeelde dat zowel S. als R. alles weer netjes op de rails hadden en had een positief rapport opgesteld.  Anders lag dat bij Al A. die zou hebben gezegd pas met zijn criminele activiteiten te stoppen als hij een vrouw en kinderen had. Verder deed hij er tijdens de behandeling van de zaak nogal lacherig over het gebeurde en beriep hij zich - in tegenstelling tot R. en S. - op zijn zwijgrecht.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak. 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (19-2-2022 om 15:45)
Wat een flutstraffen. Rechtbank ga je schamen.
cees (19-2-2022 om 14:24)
Ik zeg ter plekke dicht drugs tuig een nekschot geven. Probleem opgelost, en verder gaan met het leven. Dan geef je een duidelijk signaal af, en gaan mensen wat meer nadenken om zulke dingen te doen. Straf is geen straf meer in dit land. We moeten wakker worden, en eens helder gaan nadenken. Iemand dood rijden en dan nog gaan zeggen, het kind keek ook niet uit, toen ze overstak. Hoe durf je. Aanpak dat missen we in dit land.
Cookie-instellingen beheren