Weerbericht:
Vandaag af en toe zon, een enkele bui en een stevige wind
Verkeersinformatie:
Geen files

Politieagent schiet agressieve hond dood

Toegevoegd: 06-04-2007, 20.06 uur
Door: Roland de Jong

KOUDEKERKE - Een politieagent heeft vrijdagochtend in Koudekerke een zeer agressieve, pitbull-achtige hond doodgeschoten.

De hond was rond 10.30 uur het hertenkampje aan de Vlissingsestraat binnengedrongen. Eén van de damhertenbokken wilde zijn groep beschermen en probeerde de hond bang te maken. Ook zou de hert de hond tegen het hek hebben geduwd.

Hierna beet de hond zich vast in de neus van het hert. Een getuige belde hierop de politie. Toen deze tien minuten later arriveerde, had de hond zich nog steeds vastgebeten in het gezicht van het hert. De politie heeft hierop besloten een einde te maken aan de situatie. Eén van de agenten heeft de hond doodgeschoten met zijn dienstwapen.

Stress
De bok liep hierop gewond terug de wei in. Inmiddels was ook de dierenambulance ter plaatse gevraagd. Toen deze arriveerde bleek dat het hert inmiddels was overleden, vermoedelijk werd dit veroorzaakt door de opgelopen stress. Nader onderzoek door een dierenarts heeft inmiddels uitgewezen dat het dier anders vermoedelijk afgemaakt had moeten worden vanwege de ernst van zijn verwondingen.

Het stoffelijk overschot van de hond is in beslag genomen door de politie. De eigenaar van de hond, een 31-jarige Vlissinger die niet aanwezig was bij het voorval, is inmiddels in kennis gesteld. De politie gaat onderzoeken of het inderdaad om een pitbull ging.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren