Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 33 km

Weerswaarschuwing KNMI verder uitgebreid

Toegevoegd: 20-02-2022, 10.04 uur
Weerswaarschuwing KNMI verder uitgebreid
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het houdt maar niet op met de harde wind en daarom heeft het KNMI haar weerswaarschuwing verder uitgebreid. Ook maandag overdag geldt code geel.


Waar in eerste instantie gisteren nog code geel werd afgekondigd vanaf vanmiddag 16.00 uur is dat nu 17.00 uur geworden. Ook is de eindtijd vervroegd van 06.00 naar 05.00 uur. Tegelijkertijd is echter wel ook voor maandag overdag code geel afgekondigd en wel tussen 09.00 uur 's ochtends en 19.00 uur 's avonds.

Vanavond en vannacht kunnen zware windstoten voorkomen van 80 tot 90 kilometer per uur, aan zee tot rond de 100 kilometer per uur. In de tweede helft van de avond komen tijdelijk plaatselijk zeer zware windstoten voor van rond de 100 kilometer per uur. Langs de kust kunnen deze in kracht toenemen tot 110 á 120 kilometer per uur.

Maandag overdag worden zware windstoten verwacht van 75 tot 90 kilometer per uur. Aan de kust kunnen deze rond de 100 kilometer per uur zijn. Het KNMI zegt dat het verkeer en buitenactiviteiten hinder kunnen ondervinden. Aangeraden wordt om weerberichten en waarschuwingen te volgen.

Zie ook:

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren