Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 15 km

Brandweer rukt al diverse keren uit voor stormschades

Toegevoegd: 20-02-2022, 15.02 uur - Update: 20-02-2022, 15.04 uur
Onder meer de brandweer van Zierikzee kreeg meerdere meldingen.
Onder meer de brandweer van Zierikzee kreeg meerdere meldingen.
© Foto: Brandweer Zierikzee
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Ook vandaag is de Zeeuwse brandweer al diverse keren uitgerukt voor meldingen van stormschades. Tot 15.00 uur werd al een keer of 15 uitgerukt, onder meer naar Zierikzee.


De eerste melding van stormschade kwam vanochtend kort na half negen binnen vanuit Terneuzen. Daar waaide bij een huis aan de Grenulaan de dakbedekking van een dakkapel los. De brandweer heeft deze verwijderd met behulp van een hoogwerker. Ook op andere plekken was de inzet van een redvoertuig nodig. De hoogwerker van de brandweer Vlissingen werd later op de ochtend ingezet bij de Verdilaan in Vlissingen, bij woonzorgcentrum De Kreek aan het Krekepad in Westkapelle en bij de Piet Heinkade in Vlissingen.

De brandweer van Goes werd rond 13.55 uur met de ladderwagen ter plekke gevraagd in de Mahlerlaan. De hoogwerker van Hulst werd ingezet bij de Prins Bernhardstraat in Clinge en de Emmastraat in Axel. Bij die laatste melding werd ook de brandweer van Axel zelf ingezet.

In Zierikzee waren meldingen van stormschades bij de Dulve, de Laan van St. Hilaire, de Oosterscheldestraat en de Schuurbeque Boeijestraat. Het ging onder meer een boom die dreigde om te vallen en schade aan een woning. Verder waren er meldingen van stormschades aan de Westdam in Sas van Gent en de Wouterij in Koewacht.

Voor vanavond heeft het KNMI code oranje afgekondigd vanwege strom Franklin die dan op haar hoogtepunt is.

Alle actuele brandweermeldingen vind je op P2000Zeeland.nl

Zie ook:

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren