Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

KNRM haalt opvarende van chemicaliëntanker

Toegevoegd: 21-02-2022, 08.43 uur
De KNRM bracht de persoon naar een gereedstaand ambulanceteam.
De KNRM bracht de persoon naar een gereedstaand ambulanceteam.
© Foto: KNRM Breskens
Door: Roland de Jong

BRESKENS - De bemanning van de KNRM-reddingboot Zeemanshoop uit Breskens heeft zondagochtend een opvarende van een chemicaliëntanker gehaald omdat deze dringend medische hulp nodig had. Dat gebeurde op de Westerschelde.


De redders werden rond 05.45 uur opgeroepen nadat via het Kustwachtcentrum hulp was aangevraagd voor het zieke bemanningslid. Na overleg met een arts van de Radio Medische Dienst (RMD) werd besloten niet eerst ambulancepersoneel op te pikken maar direct naar het schip te varen.

Eénmaal bij de tanker werden twee opstappers overgezet vanaf de reddingboot. Deze verleenden eerste hulp en in overleg met de RMD-arts werd besloten dat de patiënt met wat hulp zelfstandig van boord kon gaan. Nadat de persoon aan boord was gebracht van de reddingboot werd koers gezet naar Vlissingen. Daar stond bij de Poseidonsteiger in de Buitenhaven al een ambulanceteam gereed om de persoon naar het ziekenhuis te brengen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren