Weerbericht:
Enkele buien, soms met onweer. Zondag droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Tientallen brandweermeldingen door storm Franklin

Toegevoegd: 21-02-2022, 08.59 uur - Update: 21-02-2022, 09.32 uur
Grote schade in Anna Jacobapolder.
Grote schade in Anna Jacobapolder.
© Foto: Remi Mesu
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Na storm Dudley en storm Eunice heeft ook storm Franklin al tot de nodige brandweerinzetten geleid. Er werd zeker 50 keer uitgerukt naar meldingen van stormschades en wateroverlast als gevolg daarvan.


Tot zondagmiddag 15.00 uur rukte de brandweer al een stuk of 15 keer uit. Daarna nam het aantal meldingen verder toe. Tot vanochtend 09.00 uur werden de verschillende brandweerposten nog zeker 35 keer opgepiept. Het totaal aan inzetten ligt hoger want éénmaal op pad werden brandweerwagens soms ook nog doorgestuurd naar andere locaties.

Op Schouwen-Duiveland was vanochtend een melding van wateroverlast bij de Watergang in Zierikzee. Als gevolg van stormschade was een lekkage ontstaan bij het dak van een woning. Eerder vannacht werd nog een stormschade afgehandeld bij de Badweg in Burgh-Haamstede. Ter plekke lag een boom over de weg die door de brandweer van Burgh-Haamstede vakkundig in stukken werd gezaagd. In en rond Sint Philipsland waren ook meerdere stormmeldingen. Bij Anna Jacobapolder waaide een grote loods kapot. Deze stortte deels in en brokstukken beschadigden onder meer een kerkgebouw.

De brandweer was op Walcheren met name nodig in Middelburg en Vlissingen. In Middelburg was sprake van verschillende locaties waar dakpannen los waren gekomen. In Oost-Souburg was een stormmelding in de Burchtstraat. Het aantal uitrukken in de gemeenten Veere en Noord-Beveland bleef ogenschijnlijk beperkt. Bij de Orisantstraat in Wissenkerke had een windvlaag de kap van een schoorsteen vrijwel losgerukt. De brandweer heeft de kap met behulp van een ladderwagen verwijderd waardoor het gevaar weer was geweken.

Op Zuid-Beveland werd de brandweer met name ingezet in Goes. Zo waaide bij het Omniumcomplex aan de Zwembadweg een stuk van het dak van de tropische tuin kapot. Verder waren er meldingen bij de Ringbaan West en de Zuidvlietstraat. In 's-Heer Hendrikskinderen was de brandweer nodig bij de Nieuwedijk (N668) en in Rilland werd de brandweer ter plekke gevraagd bij de Valckenisseweg. Hier zou een boom op een geparkeerde auto dreigen te waaien. Ter plekke bleek de omvang van de boom mee te vallen. De brandweer wist de boom te zekeren met een touw en zo de situatie weer veilig te maken.

De hulp van de Zeeuws-Vlaamse brandweer werd ook veelvuldig ingeroepen. In de Leeuwenlaan in Terneuzen waaide bijvoorbeeld zondagavond het dak van een dakkapel los. In Zuiddorpe stond een grote boom op omvallen. De boom dreigde op een aanbouw terecht te komen maar de brandweer wist de boom veilig om te zagen voordat dat kon gebeuren. In Biervliet waaiden grote takken uit een boom bij de Driesprongweg en bij de Tweede Verkorting in Axel lag een omgewaaide boom dwars op de weg. De brandweer heeft deze opgeruimd.

Code geel
Code oranje is inmiddels voorbij maar voor Zeeland tot 18.00 uur nog wel code geel van het KNMI. We houden voorlopig nog kans op zware windstoten van 75 tot 90 kilometer per uur. Tot het begin van de middag kunnen aan de kust nog windstoten voorkomen tot 100 kilometer per uur.

Alle actuele brandweermeldingen vind je op P2000Zeeland.nl

Zie ook:

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren