Weerbericht:
Af en toe zon en kans op een bui
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Identiteit betrokkene oplichting bekend na tv-uitzending

Toegevoegd: 21-02-2022, 14.51 uur
Identiteit betrokkene oplichting bekend na tv-uitzending
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

AXEL- De politie heeft dankzij het opsporingsprogramma Bureau Rijnmond de identiteit van een onbekende man achterhaald. De man zou betrokken zijn geweest bij de oplichting van een Axelaar. 


De politie toonde donderdag 17 februari in Bureau Rijnmond beelden van twee mannen en een vrouw. De beelden waren veiliggesteld na twee bankpasfraudes in de gemeente Terneuzen. Het drietal zou eind 2021 twee mannen op hebben gelicht waarna in Rotterdam geld van de rekeningen van de slachtoffers werd gepind.

Zo werd op 9 november 2021 een 68-jarige man uit Axel het slachtoffer van het drietal. De man werd door een nepbankmedewerker gebeld. Hij werd uiteindelijk voor ruim 650 euro opgelicht. Op vrijdag 3 december 2021 was een 69-jarige man uit Terneuzen het doelwit. Ook hij werd door een nepbankwerker gebeld. Deze man werd vervolgens voor ruim zesduizend euro opgelicht.

Na de uitzending in het regionale opsporingsprogramma van RTV Rijnmond kreeg de politie enkele waardevolle tips. Daarbij kon de identiteit van een 25-jarige man uit Rotterdam worden vastgesteld. De politie onderzoekt zijn betrokkenheid bij de oplichting van het slachtoffer uit Axel. Hij zal later worden aangehouden. De politie is nog op zoek naar de andere twee verdachten.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bram goeree (21-2-2022 om 21:24)
laat ze alles maar terug betalen .hoe dat maakt niet uit als de gedupeerden hun geld maar terug krijgen .daarnaast een gevangenis straf
Cookie-instellingen beheren