Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 8 km

Fase 1 dijkbewaking blijft in stand tot dinsdagmiddag

Toegevoegd: 21-02-2022, 18.55 uur
Fase 1 dijkbewaking blijft in stand tot dinsdagmiddag
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - De zogeheten fase 1 'staat van paraatheid' blijft tot morgenmiddag gehandhaafd in Zeeland. Dat laat het waterschap Scheldestromen maandag weten. De dijkbewaking is nodig omdat er maandagmiddag een waterstand van 3,40  meter boven NAP wordt verwacht bij Vlissingen in combinatie met de nog steeds harde windstoten.


Vrijdag stelde het waterschap de fase 1 dijkbewaking in vanwege een verwachte waterstand bij Vlissingen van 3,34 meter boven NAP. Deze zou om 03.40 uur 's nachts bereikt worden. De werkelijk gemeten waterstand was op dat moment echter 3,21 meter boven NAP. Fase 1 van het maatregelplan hoogwater wordt ingesteld bij een verwachte waterstand van 3,30 meter boven het normaal Amsterdams peil.  

Als fase 1 is afgekondigd, gaan medewerkers van het waterschap continu de actuele waterstanden monitoren en controleren of coupures en andere kunstwerken in de primaire waterkeringen afgesloten zijn. Dat geldt ook voor buitendijks gelegen wegen, zoals de Panoramaweg bij Breskens. Vanaf een verwachte waterstand van 3,70 meter boven NAP worden de dijken op sommige plaatsen daadwerkelijk bewaakt.  

Vorige week donderdag bereikte de eerste storm Dudley ons land. De volgende storm Eunice leidde tot activering van het maatregelplan hoogwater van het waterschap. Inmiddels zorgt nu storm Franklin voor harde windstoten. In combinatie met het waterpeil dat bij Vlissingen hoog is, besluit het waterschap nu om de fase 1 van de dijkbewaking te verlengen tot dinsdagmiddag.

Zie ook:

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren