Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 9 km

OM eist 2 jaar cel voor pinpasfraude

Toegevoegd: 23-02-2022, 21.33 uur
OM eist 2 jaar cel voor pinpasfraude
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De 19-jarige A. B. uit Rotterdam hoorde woensdag voor de rechtbank in Middelburg een celstraf van 24 maanden tegen zich eisen. B., die zegt van niets te weten, wordt ervan verdacht begin september vorig jaar in Middelburg een aandeel te hebben gehad in een pinpasfraude.


Een Middelburgse zag binnen de kortste tijd op die manier ruim 2000 euro van haar bankrekening verdwijnen. Volgens verklaringen werd ze gebeld door 'een medewerker' van de bank die vertelde dat haar pinpas was geblokkeerd en dat ze dus een nieuwe nodig had. Een andere medewerker van de bank zou haar 'geblokkeerde 'pinpas komen halen. Om een nieuwe te krijgen moest ze natuurlijk wel even haar pincode bekendmaken.

De pas werd opgehaald en het gepinde geld werd door de oplichters bij de Mediamarkt in Middelburg uitgegeven aan IPhones . Doordat een beveiliger vertelde B. te herkennen kon hij worden aangehouden.

Volgens B. was dat allemaal onzin. Hij had alleen maar zijn auto uitgeleend aan vrienden en zijn telefoon - waarop waardevolle informatie voor justitie stond - waarschijnlijk in de auto laten liggen. Wie zijn vrienden waren durfde hij overigens niet te zeggen uit angst voor represailles. De uitspraak is over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
John (25-2-2022 om 11:41)
Vast weer een keurig Nederlandse jongen met nette opvoeding. Zulke figuren leren het nooit. Taakstraf, flinke geldboete en alles met rente terugbetalen aan de slachtoffers. Zielig figuur...
Ik (24-2-2022 om 10:03)
Veel te lichte straf voor zulke lui. Laat ze maar kei hard werken om het terug te betalen. Héle vieze wc,s schoonmaken e.d. Liefst dat de politie met die lui teruggaat naar deze mensen om ze terug te betalen als ze het verdiend hebben.
bram goeree (23-2-2022 om 22:05)
liegen en nog eens liegen .wat ben je dan een waardeloos figuur .laat hem alles maar terug betalen als blijkt dat hij schuldig is
Cookie-instellingen beheren