Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
29 files van totaal 109 km

Rijontzegging en taakstraf geëist na ongeluk in Yerseke

Toegevoegd: 23-02-2022, 21.43 uur
De uitspraak is over twee weken.
De uitspraak is over twee weken.
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De officier van justitie heeft woensdag tegen de 32-jarige J. R. uit Roosendaal een taakstraf van 120 uur en een rijontzegging van zes maanden geëist.


Op een van de laatste septemberdagen van 2019, zag hij een fietsende jonge vrouw over het hoofd. De vrouw kwam onder de wielen van zijn twintigtons vrachtwagen terecht en liep zeer zwaar letsel op waaronder een gebroken heup, gebroken been, gebroken bekken en ander letsel op. Ze moest met spoed naar een ziekenhuis in Rotterdam worden vervoerd, waar ze de nodige operaties moest ondergaan.

Tijdens de behandeling van de zaak vertelde R. dat zijn wagen bijna net zo breed (of smal) was als de weg waarop hij reed en dat het linksaf slaan van de 1e Tholsendeweg naar de Olzendepolder en uiterst secuur werkje was dat alle aandacht verdiende. Mogelijk had hij door de dode hoek de jonge vrouw niet gezien. De uitspraak is over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Michel (26-2-2022 om 16:53)
Waardeloze straf.
Lentezon (25-2-2022 om 23:17)
Heb je op de foto's gezien hoe dicht het bij een kruisende weg was? Een vrachtwagenchauffeur zit hoog en heeft zeker ook daar ter plaatse een prima overzicht gehad om de fietster voor te laten en dan zelf die weg in te slaan. Onzin over dode hoek, die was er simpel niet want nomaals de vrachtwagenchauffeur had daar een prima overzicht en hij zat ook nog eens aan de kant dat hij de fietster het beste kon zien! Dus al lariekoek, de vrachtwagenchauffeur is fout, en een beetje vrachtwagenchauffeur had dit beter ingeschat!!
Marian Minnaard (25-2-2022 om 21:44)
@Joris: Mis! Je moet geen appels met peren vergelijken.
Joris (25-2-2022 om 20:16)
Mevrouw Minnaard, de straffen in Nederland vloeien niet voort uit kundig onderzoek. Als ik wegracend een invalide vrouw doodrij maar de naam van mijn racepartner niet wil zeggen kom ik met een lichte berisping weg omdat de race niet bewezen kan worden hoewel meer als 10 getuigen de race zagen. Willekeur, zelfs het woord corruptie komt in me op, bij het OM is meer maatgevend bij de strafeis dan gedegen onderzoek.
Marian Minnaard (25-2-2022 om 16:06)
De straf zal voortvloeien uit kundig onderzoek mag ik aannemen. @ Joris: waar haal jij de info vandaan dat de fietser zich ertussen wurmt, of "even erlangs heeft willen piepen"?
Tuur (25-2-2022 om 12:22)
Deze meneer krijgt bijna een net zo een zware straf als iemand die bewust weg racet met een scooter die ook nog een wapen en drugs bij zich heeft.
Cookie-instellingen beheren