Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Vrachtwagen ramt lantaarnpaal op Deltaweg

Toegevoegd: 26-02-2022, 10.48 uur
De lantaarnpaal werd door een vrachtwagen geramd.
De lantaarnpaal werd door een vrachtwagen geramd.
© Foto: Remi Mesu
Door: Remi Mesu

KATS - Een vrachtwagenchauffeur heeft zaterdagmorgen op de Deltaweg bij Kats een lantaarnpaal uit de grond gereden. De vrachtwagen kon nog wel doorrijden naar een nabijgelegen vluchthaven.


Het eenzijdige ongeluk gebeurde rond 09.00 uur net na de brug over de Zandkreeksluis. Een vrachtwagenchauffeur raakte daar door onbekende oorzaak eerst een verkeersbord op een middenberm.

Zo'n 40 meter verder raakte de vrachtwagen een lantaarnpaal in de berm. Door de impact werd de paal 30 meter verder geslingerd. De chauffeur kon zijn voertuig nog wel op een vluchthaven tot stilstand brengen. Voor zover bekend is niemand bij het ongeluk gewond geraakt.

Een wegbeheerder van de provincie Zeeland was aanwezig om de situatie te controleren. De lantaarnpaal zal verwijderd worden.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Grote Smurf (28-2-2022 om 00:24)
@Emergo, Wil je een voorbeeldje zodat je het een beetje begrijpt? De chauffeur heeft een gezin en wil zijn baan niet verliezen. Hij is natuurlijk de lul als hij gepakt wordt met teveel rijuren als de vervoerder waar hij voor werkt hem/haar heeft opgedragen om door te rijden. Daarom is het als chauffeur altijd belangrijk om zoiets zwart op wit te hebben mocht je aangehouden worden. Punt wat je dus niet begrijpt is dat er veels te weinig controles zijn die dit moeten aanpakken. Dus de raddraaiers (bepaalde vervoerders) die ermee zijn begonnen, zijn eigenlijk verantwoordelijk voor de vele dodelijke ongelukken zoals bijv truckers die in slaap vallen en inrijden op files. De goede bedrijven moeten hierdoor ($$$) ook de rijtijdenwet overschrijden
Emergo (27-2-2022 om 18:45)
@Grote Smurf Merkwaardige redenering, de oorzaak leggen bij een controlerend orgaan. En ik maar denken dat een chauffeur daar toch in eerste instantie zelf verantwoordelijk voor is.
Grote Smurf (27-2-2022 om 09:43)
@merien, generaliseren is ook een vak. Ik maak net als heel veel goede chauffeurs gebruik van bluetooth handsfree. Als je een beetje chauffeur bent, dan weet je dat je op dit soort wegen niet afgeleid kan worden. Altijd voor je kijken naar onverwachtte situaties. Als dit ongeluk dan ook telefoon gerelateerd zou zijn, dan praat je hier niet over bellen maar eerder over appen. Dan ben je chauffeur onwaardig als je dat op dat op dit soort wegen doet.
WeetAllesBeter (27-2-2022 om 09:38)
Merien. Stop dan met al die troep op Ali te kopen. Dan kunnen ze iets minder rijden.
merien (26-2-2022 om 23:31)
zitten bellen ?????? dat doen die vrachtwagen bestuurders allemaal het zijn gevaren op de weg
Grote smurf (26-2-2022 om 23:19)
@JFK, onzin. Je weet helemaal niet wat er gebeurd is. Ik heb als chauffeur daar jaren lang heel vaak langsgereden. De chauffeur kan door vele rij uren (taak van het in mijn ogen falende ILT om deze te controleren) misschien even een microslaap hebben gehad waardoor hij ineens een overcorrectie moest doen in die flauwe bocht. En geloof mij dat je wordt ontslagen als chauffeur als je steeds zegt tegen je baas dat je het niet meer trekt. Doorrijden moet je. Daarom is er ook leegloop onder de chauffeurs ondanks het goede salaris. De slechte bedrijven die de regels overtreden om zo goedkoper produkten aan klanten te leveren helpen zo de goedwillende bedrijven om zeep. Gek he, dat grote tekort aan chauffeurs? Dat is echt niet alleen vergrijzing.
Cookie-instellingen beheren