Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
12 files van totaal 48 km

Brandweer haalt twee mensen uit huis na woningbrand

Toegevoegd: 27-02-2022, 06.22 uur
Door: Remi Mesu

SAS VAN GENT - Een schuurtje bij een woning heeft in de nacht van zaterdag op zondag in Sas van Gent vlam gevat. Twee personen zijn door de brandweer uit een aangrenzende woning gehaald.


De brand in een schuur werd rond 04.00 ur gemeld bij een woning aan de Burgemeester Wautersstraat in Sas van Gent. Omdat er niet bekend was of er nog iemand in de woning aanwezig was, alarmeerde de meldkamer twee blusvoertuigen en de officier van dienst. Het eerste blusvoertuig dat ter plaatse kwam bevestigde dat er brand was uitgebroken in een schuur die aan een woning is gebouwd. Rond 04.30 uur kwam de brandweer met twee blusvoertuigen ter plaatse.

In de woning en de naastgelegen woning was door de brand rookontwikkeling ontstaan. De brandweereenheden startten daarop met het doorzoeken van de woning. Bij die doorzoeking, troffen de medewerkers van de brandweer twee bewoners aan. Kort daarna werden twee ambulances opgeroepen naar het brandadres. Ook werd de traumahelikopter uit Rotterdam gealarmeerd. Deze kwam echter niet door.

Beide bewoners werden door de brandweerlieden uit de woning gehaald en gecontroleerd door het aanwezige ambulancepersoneel. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) hoefden de beide personen die uit de woning waren gehaald niet naar het ziekenhuis.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren