Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
24 files van totaal 80 km

EOD brengt explosief tot ontploffing Oostkapelle

Toegevoegd: 28-02-2022, 18.27 uur
De EOD heeft het projectiel gecontroleerd tot ontploffing gebracht.
De EOD heeft het projectiel gecontroleerd tot ontploffing gebracht.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Eugène Harthoorn

OOSTKAPELLE -  Twee mannen troffen vandaag in de duinen van Oostkapelle een explosief aan. Dit explosief is door de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) tot ontploffing gebracht. 


Vanmiddag kreeg de politie de melding dat twee mannen met een metaaldetector een explosief hadden gevonden in de duinen van Oostkapelle. Nadat de politie had gekeken naar het explosief heeft zij de EOD ingeschakeld. Deze is ter plaatse gekomen en heeft het explosief op een veilige locatie tot ontploffing gebracht. 

De politie meldt op social media dat het zoeken naar explosieven uitdagend maar ook levensgevaarlijk kan zijn. "Gelukkig is er bij dit explosief niemand gewond geraakt", aldus de wijkagenten van Veere op social media.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Johan (1-3-2022 om 10:15)
Wanneer de ontwikkelingen rondom Rusland en Oekraïne zo doorgaan, kunnen we binnenkort weer nieuwe explosieven in de duinen neerleggen denk ik.....
Dirk (1-3-2022 om 08:09)
Met een metaaldetector in de duinen?! Je mag helemaal de duinen niet betreden en al helemaal niet met een metaaldetector. Goed bezig heren, de regels overtreden en het straks voor iedere detectorhobbyist te verpesten. Dan mag er straks ook niet meer op het strand gezocht worden.
Cookie-instellingen beheren