Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
132 files van totaal 478 km

VRZ: 'In huis halen jodiumtabletten niet nodig'

Toegevoegd: 04-03-2022, 13.52 uur
VRZ: 'In huis halen jodiumtabletten niet nodig'
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het is niet nodig om vanwege de oorlog in Oekraïne jodiumtabletten in huis te halen of in te nemen. Dat zegt de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ).


Volgens de Veiligheidsregio zorgt de oorlog in Oekraïne voor ongerustheid. "Behalve medeleven met de inwoners van Oekraïne en andere betrokkenen zien we ook dat de situatie vragen oproept bij inwoners. Wat kan dit voor Nederland betekenen? Waarop moeten we ons voorbereiden? Hebben we jodiumtabletten nodig?", zo vertelt de VRZ.

De Veiligheidsregio benadrukt dat de situatie in Oekraïne geen aanleiding geeft voor het aanschaffen van jodiumtabletten. "Jodiumtabletten zijn in Nederland beschikbaar voor mensen die in de omgeving van een kerncentrale wonen en binnen een bepaalde leeftijdscategorie vallen, omdat de tabletten bescherming kunnen bieden bij een ongeval bij een kerncentrale", zo legt de Veiligheidsregio uit.

Informatie over de inzet van jodiumtabletten bij een ongeval bij een kerncentrale is te vinden op deze website.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan (4-3-2022 om 18:28)
Ze hebben vast met Poetin gebeld en de garantie gekregen dat hij Zeeland zal ontzien. Pfff
Mike (4-3-2022 om 16:15)
Jodiumpillen, atoombunkers, voedsel en watervoorraad... Lieve mensen, mocht het zover komen mag je hopen dat je er weinig van mee krijgt. Europa is dan een verloren continent en dus totaal onleefbaar. Elke poging tot overleven is uitstel van executie. Het gaat u allen goed.
Johan (4-3-2022 om 14:41)
Hoezo geen reden om jodiumtabletten te kopen? Ome Vladimir heeft de kernwapens al klaargezet.
Cookie-instellingen beheren