Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Man bekent reeks diefstallen in jachthavens

Toegevoegd: 04-03-2022, 16.50 uur
Eerder presenteerde de politie al een deel van de gestolen spullen.
Eerder presenteerde de politie al een deel van de gestolen spullen.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

SEROOSKERKE (SD) - De man die in december werd opgepakt op verdenking van een reeks diefstallen heeft bekend in totaal een twintigtal diefstallen te hebben gepleegd in verschillende jachthavens in de provincie.


Vanaf september vorig jaar zag de politie een stijging in het aantal aangiftes van diefstallen uit (zeil)boten. Het ging dan met name over inbraken in boten in jachthavens op Noord-Beveland en Schouwen-Duiveland. Er werden goederen weggenomen als navigatie-apparatuur, lieren en snelheidsmeters, maar ook zeiloveralls en huishoudelijke gebruiksvoorwerpen.

De politie stelde na een reeks van 18 aangiftes een onderzoek in en dat leidde uiteindelijk naar een 44-jarige man uit Serooskerke (SD). Bij een huiszoeking in de woning van de verdachte namen agenten meer dan 100 goederen in beslag die vermoedelijk van diefstal afkomstig waren. De politie hield eerder al een kijkdag op het politiebureau van Goes waarbij veel spullen al terug konden worden gegeven aan de rechtmatige eigenaren.

Na verdere rechercheren konden er 25 gevallen van diefstal aan de verdachte gelinkt worden. Hij legde tijdens een verhoor een bekennende verklaring af over een twintigtal diefstallen in de havens op Noord-Beveland en Schouwen-Duivenland. De verdachte verschafte zichzelf toegang tot verschillende boten middels een loper die hij volgens de politie in het bezit had. Dankzij de loper kon hij zonder enige schade aan te richten boten binnen gaan van de merken Bavaria en X-yachts. Sommige eigenaren kwamen er pas na enige tijd achter dat ze spullen misten. Er was namelijk zogezegd geen braakschade.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ineke (5-3-2022 om 08:42)
Dat is helemaal slecht. Want als er geen braak is dan vaak ook geen uitkering van de verzekering.
Johan (4-3-2022 om 18:43)
Toch verontrustend dat er lopers in omloop zijn waarmee je deze jachten in kunt.
Cookie-instellingen beheren