Weerbericht:
Perioden met zon, later op de dag in het midden en zuiden buien
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 23 km

Tonnen schade door schuurbrand Wemeldinge

Toegevoegd: 11-01-2001, 23.59 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant
WEMELDINGE - Een uitslaande brand heeft donderdagavond een grote schuur aan de Oude Polderweg bij Wemeldinge volledig verwoest. De schuur, die werd gebruikt door aannemingsbedrijf J. M. Hoogesteger, bevatte bouwmaterialen en werktuigen. De brandweer schat de schade op vele tonnen.

De brandweer van Wemeldinge kreeg rond half negen de melding van een uitslaande brand binnen. Terwijl de wagen op weg was, werd al duidelijk dat het om een omvangrijke brand ging, zodat direct de hulp van de collega`s van Kapelle werd ingeroepen.

Eenmaal ter plaatse constateerde de brandweer dat de schuur als verloren moest worden beschouwd. Alle inspanningen richtten zich daarom direct op het redden van het aangrenzende woonhuis, dat momenteel wordt gebruikt als opslagruimte. Mede doordat er tussen de schuur en het huis een brandwerende muur stond, werd voorkomen dat het vuur oversloeg. ,,Die muur heeft zijn werk goed gedaan``, stelde brandweercommandant N. J. Wisse vast.

Aangezien er geen andere panden in de buurt staan, was er verder geen enkel gevaar voor de omgeving. De bluswerkzaamheden, uitgevoerd door het complete korps van de gemeente Kapelle (zo`n dertig man), namen de gehele avond in beslag. Het water werd gepompt uit een watergang die tweehonderd meter verderop was gelegen.

Over de oorzaak was gisteravond volgens commandant Wisse geen zinnig woord te zeggen. De brand is waarschijnlijk al geruime tijd aan de gang geweest voordat alarm werd geslagen en de brandweer ter plekke was. ,,Toen stond alles al in lichterlaaie, zodat ik ook geen zicht heb op waar de brand is ontstaan.``

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren