Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 14 km

Instabiel explosief door EOD gedetoneerd in Noordgouwe

Toegevoegd: 05-03-2022, 20.30 uur
Het explosief is door de EOD tot ontploffing gebracht.
Het explosief is door de EOD tot ontploffing gebracht.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Eugène Harthoorn

NOORDGOUWE - Een voorbijganger trof vandaag in de bossen van Noordgouwe een explosief aan. De politie stelde vast dat het om een explosief ging dat op scherp stond. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) is ter plaatse gekomen en heeft het explosief vernietigd.


“Vandaag kwam er een melding binnen bij onze Teamleider CBRN-explosieven veiligheid (TEV) dat er mogelijk een granaat in het bos bij Noordgouwe lag. Deze was zichtbaar geworden vlakbij een omgevallen boom”, zo vertelt de politie op Facebook. Toen de TEV'er ter plaatse kwam, bracht de melder de politie naar de juiste locatie en trof zij een verschoten brisantgranaat aan.

Bij navraag bij de Explosieven Opruimingsdienst bleek vermoedelijk sprake te zijn van een zeer instabiele luchtafweergranaat van Engelse makelij. Hierop is de conventionele ruimploeg van de EOD met spoed ter plaatse gekomen. Na onderzoek bleek de granaat zo instabiel te zijn dat deze ter plaatste vernietigd moest worden. Bij dergelijke noodzaak moet de burgemeester altijd toestemming geven voor de 'plof'. Na toestemming is de granaat vlakbij de vindplaats onschadelijk gemaakt.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Moeder (7-3-2022 om 09:16)
Ik vind dat Johan een goede vraag stelt. Als dat ding na 77 jaar in al die tijd niet afgegaan is, zal die dat nu ook niet meer doen... Maar hij was zichtbaar geworden door de omgevallen boom, wellicht kan het dan toch gevaarlijk zijn als kinderen hem oppakken ofzo. Toch begrijp ook ik niet dat zo'n ding nog steeds "op scherp" kan staan... Waterniveau weer, dat is geen vergelijking, een tikkende tijdbom lijkt me nieuw, dus werkend....
Emergo (6-3-2022 om 18:35)
Johan, lees een artikel eerst eens GOED voor je commentaar geeft. De reden staat vermeld.
mark (6-3-2022 om 17:19)
@ timsalabim niet zo populair doen, jij dringt jou mening op aan anderen. echt heel irritant. we weten het, jij bent de beste in alles en weet echt alles incl hoe ongelukken gebeuren en welke straffen veroordeelden moeten hebben beter ga je breien!
WatEenNiveauWeer (6-3-2022 om 16:26)
Antwoord: corrosie en erosie. Ps: Dan bent u vast ook niet bang van tikkende tijdbommen, zolang die nog tikken exploderen ze niet...zelfde logica
Timsalabim (6-3-2022 om 15:09)
Nou Johan misschien wel voor de zekerheid? Maar goed, volgende keer zullen we er wel een paar maanden mee wachten en ondertussen het gebied openstellen voor spelende kinderen; ben je dan wel tevreden? Vind je het dan wel goed? Kunnen wij dan eindelijk op jou goedkeuring rekenen?
Johan (6-3-2022 om 13:14)
Kan iemand mij uitleggen waarom je met spoed ter plaatse moet gaan voor een granaat die daar al minstens 77 jaar ligt? Misschien is daar wel een goede reden voor maar ik begrijp het niet.
Cookie-instellingen beheren