Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
80 files van totaal 291 km

Bewoners en huisdieren gered bij flatbrand Middelburg

Toegevoegd: 06-03-2022, 11.43 uur - Update: 07-05-2022, 11.26 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In een flatgebouw aan de Amnestylaan in Middelburg heeft zondagochtend brand gewoed. Hierbij hebben meerdere personen rook ingeademd. Enkele bewoners en meerdere huisdieren zijn door de brandweer uit het complex gered.


De brand werd rond 10.50 uur opgemerkt Al snel werd opgeschaald naar middelbrand. Uiteindelijk kwamen twee tankautospuiten en een ladderwagen ter plaatse om de brand te bestrijden. Met behulp van de ladderwagen is zeker één persoon in veiligheid gebracht.

Volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) ontstond de brand in de slaapkamer van een woning op de eerste etage van het vier verdiepingen tellende flatgebouw. Bij aankomst van de brandweer was er sprake van veel rookontwikkeling in het complex. De bewoning van de buren stond bijvoorbeeld ook vol rook, zo meldde de VRZ.

Al snel waren meerdere bewoners uit het pand. Brandweerlieden gingen vervolgens op zoek naar eventuele andere aanwezigen en achtergebleven huisdieren. Er kwamen in totaal drie ambulanceteams ter plekke om bewoners te onderzoeken en te behandelen.

In afwachting van het wegtrekken van de vrijgekomen rook werden enkele personen verzocht juist binnen te blijven. De brandweer heeft rond 11.20 uur nog een bewoner met de ladderwagen naar beneden gehaald. Even later kon de officier van dienst van de brandweer het sein ‘brand meester’ geven.

De brandweer is bezig om het flatgebouw te ventileren. Salvage komt ter plaatse om de bewoners te helpen met het afhandelen van de ontstane schade.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren