Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 13 km

Twee schoorsteenbranden in Koudekerke

Toegevoegd: 06-03-2022, 13.59 uur
De brand aan de Leliestraat in Koudekerke.
De brand aan de Leliestraat in Koudekerke.
© Foto: Brandweer Koudekerke
Door: Roland de Jong

KOUDEKERKE - Brandweerploegen zijn zaterdagavond twee keer uitgerukt naar Koudekerke nadat hier op twee adressen melding was gemaakt van een schoorsteenbrand.


De eerste melding kwam rond 20.40 uur vanaf de Groeneweg. Voor deze brand werden de brandweervrijwilligers van de Middelburgse post Stromenweg opgeroepen. Volgens de brandweer bleek de situatie ter plekke mee te vallen en kon men na het uitvoeren van een controle en enkele metingen terugkeren naar de kazerne.

Zo'n anderhalf uur later kwam opnieuw een brandmelding binnen vanuit het dorp. Dit keer woedde brand in de schoorsteen van een huis aan de Leliestraat. Tankautospuiten van de brandweerposten Koudekerke en Stromenweg (Middelburg) rukten samen met de hoogwerker van de brandweer Vlissingen uit om de brand te bestrijden. Met behulp van de hoogwerker is de brand uitgemaakt. Hierna is het rookkanaal geveegd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Moeder (7-3-2022 om 09:06)
"Hierna is het rookkanaal geveegd"... Als mensen dit gewoon regelmatig laten doen voorkomen ze schoorsteenbranden!! Of liever nog helemaal niet stoken, anderen het last van, vooral mensen met longziekten... Stook iig volgens de regels van het RIVM.
Cookie-instellingen beheren