Weerbericht:
Perioden met zon, later op de dag in het midden en zuiden buien
Verkeersinformatie:
9 files van totaal 35 km

Brand verwoest berghok De Sterre Clinge

Toegevoegd: 14-01-2001, 23.59 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant
CLINGE - Een uitslaande brand heeft zondagavond een bergruimte van het centrum voor gehandicapten De Sterre in Clinge verwoest. Er raakte niemand gewond. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Een medewerker van De Sterre ontdekte de brand rond zes uur en sloeg onmiddellijk alarm. De Hulster brandweer was tien minuten later al ter plekke. De brand woedde in een naast het hoofdgebouw gelegen bergruimte die was gevuld met hout en papier. De ruimte zou over niet al te lange tijd gesloopt worden.

Pech onderweg
De brandweer was met drie blusvoertuigen aanwezig - een vierde kreeg pech onderweg - en kon na een kwartier blussen het sein brand meester geven. Even bestond er gevaar dat de brand zou overslaan naar het hoofdgebouw, maar dat kon worden voorkomen. ,,Er was een ruit gesprongen van het hoofdgebouw en de kans bestond dat het vuur naar binnen gezogen zou worden``, zegt officier van dienst A. de Bock van het Hulster korps. ,,We hebben het gebouw natgehouden en het gevaar is vanzelf geweken.``

Maandag wordt begonnen met het technisch onderzoek naar de oorzaak van de brand. De totale schade is nog niet bekend.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren