Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 28 km

Agent gewond bij aanhouding in Middelburg

Toegevoegd: 06-03-2022, 16.30 uur - Update: 08-03-2022, 08.04 uur
Agent gewond bij aanhouding in Middelburg
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG - Een agent is vannacht gewond geraakt bij een aanhouding op de Vlasmarkt in Middelburg. De verdachte was fysiek agressief tegen portiers en agenten. Hij is ingesloten.


In de nacht van zaterdag op zondag werd een 27-jarige man uit Middelburg door portiers uit een kroeg aan de Vlasmarkt in Middelburg gezet. Hij was namelijk vervelend geweest tegen andere bezoekers van het café. Nadat de man rond 04.45 uur buiten was gezet, ontstond een onrustige situatie waar de Middelburger debet aan was. Hij ging tekeer tegen de portiers en er ontstond duw- en trekwerk. 

Agenten zagen de situatie escaleren en liepen naar het opstootje toe. Zij probeerden de man te kalmeren en met hem in gesprek te gaan. Hierop richtte de Middelburger zich ook tot de agenten. Hierna werd hij ook tegen hen fysiek agressief. Hierop besloten de agenten de man aan te houden maar deze ging hiertegen hevig in verzet.

Er moesten meerdere agenten aan te pas komen om de man onder controle te krijgen. Nadat de verdachte naar de grond was gebracht, kon de verdachte geboeid worden. Toen de politie de man naar de auto bracht, bleef deze in het rond trappen. Daarom is hij met geweld in de auto gezet. Bij de aanhouding liep één van de agenten letsel op aan zijn hand. 

De verdachte is ingesloten in een politiecellencomplex. Daar heeft hij de nacht doorgebracht. De verdachte mocht vandaag een verklaring afleggen. Hij zit nog steeds vast.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Michel (7-3-2022 om 10:22)
Horecaondernemers kunnen hier ook hun steentje in bijdragen, door hun klanten die bezopen zijn geen alcohol meer te geven. Maar helaas zijn er nog kroegbazen die dit niet doen, die kijken alleen maar naar hun omzet
bram (7-3-2022 om 02:18)
Jammer, de Horeca is net weer volledig open en de rampetampers worden weer wakker. Geniet ervan, maar wordt niet vervelend, want dan wordt je de Horeca uitgezet ! Normaal en logisch. Had gewoon geluisterd, dan was je avond gewoon normaal verlopen. Misschien lesje voor een volgend Horeca bezoek.
Peter (6-3-2022 om 19:22)
Waarom geen verplichte alcohol en agressiecursus net als in het verkeer. De toegang ontzeggen tot horeca-gelegenheden na een celstraf en zware boete. Ach ja... Ik ben nu eenmaal geen rechter of iemand die de wetten opstelt.
D.K. (6-3-2022 om 19:16)
@emergo: Nederland is al naar de Kl---- Wanneer gaan we dit eens inzien? Politie zou veel meer steun mogen ondervinden vanuit de de Bevolking én de politiek cq de Regering....maar ja...Rutte en consorten deugen daar niet voor...alleen maar bezuinigingen....Pfff!
Jaffa (6-3-2022 om 18:48)
Momenteel loopt op petities.nl de petitie: Minimumstraffen bij geweld tegen beroepen met publieke taken. Hierin wordt gevraagd om minimaal vier weken celstraf voor iemand die geweld pleegt tegen iemand die met zijn/haar werk bezig is. Mee eens: steun de petitie!!
Emergo (6-3-2022 om 18:32)
@Sonja Welnee, nederland gaat niet naar de ...
Cookie-instellingen beheren