Weerbericht:
Perioden met zon, later op de dag in het midden en zuiden buien
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Huizenblok in Goes onbewoonbaar na brand

Toegevoegd: 15-01-2001, 23.59 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant
GOES - In elk geval twee en misschien wel zes woningen in de J. P. Coenstraat in Goes-West zijn maandagmiddag onbewoonbaar geraakt door een brand. Het gaat om het huizenblok met de nummers 48, 50, 52, 54, 56 en 58. Er raakte niemand gewond.

De vlammen slaan door het dak van het woningblok aan de J.P. Coenstraat in Goes.

De Goese brandweer kreeg even voor één uur `s middags melding van de brand. Bij aankomst bleek nummer 54, een bovenwoning, al in lichtelaaie te staan. Omdat de eigenaar van de woning niet thuis was, is de brand volgens brandweercommandant L. P. A. van Dijk erg laat ontdekt.

Rond half twee had de brandweer, die met twee blusvoertuigen en een ladderwagen was uitgerukt, de brand onder controle. Achttien brandweerlieden zijn nog tot ongeveer vier uur `s middags bezig geweest met nablussen.

Vooral de naast nummer 54 gelegen bovenwoningen met de nummers 50 en 58 en de woning direct onder de brandhaard met nummer 52 liepen veel rook- en waterschade op. Ook het dak van het huizenblok is gedeeltelijk ingestort.

Eigenaar RWS (Regionale woningbouwvereniging Samenwerking) heeft twee van de woningen, de nummers 54 en 52, direct onbewoonbaar verklaard. De nummers 48, 50, 56 en 58 worden nog nader ge?nspecteerd. De benedenwoningen met de nummers 48 en 56 stonden overigens leeg. De bewoners, die allen tijdig hun woningen konden verlaten, zijn door de RWS opgevangen en vervolgens voorlopig naar familie of vrienden vertrokken.

De brandweer wist uit verschillende woningen waar niemand thuis was, twee katten en een konijn te redden. De dieren zijn door de dierenambulance opgehaald.

Hoofd verhuur en bewonerszaken H. Bekker van de RWS kon nog niet zeggen hoe lang het gaat duren voordat de woningen weer bewoond kunnen worden. Evenmin was duidelijk op welke termijn de RWS over vervangende woonruimte kan beschikken.

,,Er staat op dit moment niets leeg. We zijn dus helemaal afhankelijk van het aantal opzeggingen dat we binnenkrijgen``, aldus Bekker. De komende dagen moet duidelijk worden hoe de RWS de gedupeerde huurders gaat helpen.

Het is nog onduidelijk hoe de brand is ontstaan.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren