Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 21 km

Aangehouden bestuurder achtervolging A58 vluchtte voor politie

Toegevoegd: 07-03-2022, 12.26 uur
De auto werd door een berger getakeld.
De auto werd door een berger getakeld.
© Foto: Eugène Harthoorn
Door: Remi Mesu

KAPELLE - De 49-jarige man uit Terneuzen die op zondag op de A58 werd aangehouden, vluchtte voor de politie. De automobilist vloog er vandoor toen agenten de auto wilden controleren.


Agenten van het team Verkeer reden zondagmiddag in een herkenbare politieauto over de A58. Ze besloten een Volkswagen Golf met drie inzittenden te controleren. Ze gingen voor dat voertuig rijden en gaven de automobilist het teken om te volgen. De dienders zagen dat de auto in eerste instantie hen nog volgde richting de afslag bij Kapelle. Op het laatste moment besloot de automobilist echter met hoge snelheid verder te rijden over de A58.

De agenten zetten daarop meteen de achtervolging in. De snelheid liep daarbij op tot boven de 220 kilometer per uur. Volgens de politie nam de verkeersdrukte op dat moment flink toe waardoor de vluchtende automobilist gevaarlijke risico’s nam door met hoge snelheid rechts en via de vluchtstrook in te halen.

Bij een van die manoeuvres kwam de bestuurder van de VW Golf in aanrijding met een andere auto, een Ford bestuurd door een 82-jarige man uit Goes. Dit voertuig werd door de botsing richting de vluchtstrook geduwd. De VW-Golf reed door maar belandde uiteindelijk met twee wielen in de berm en kwam tot stilstand.

De agenten parkeerden hun auto midden op de snelweg en waarschuwden achteropkomend verkeer. Ze zagen dat er drie mannen uit de auto kwamen. Vanaf de achterbank stapte een man uit die de agenten herkenden als de bestuurder. Ze geboden hem zijn handen te laten zien en op de grond te gaan liggen. Toen hij daar geen gehoor aan gaf maar een zwart schoudertasje pakte, loste een van de agenten een waarschuwingsschot.

De man gaf daarop wel gevolg aan het bevel om op de grond te gaan liggen met de handen boven zijn hoofd. Hierna werden de drie inzittenden overgebracht naar het bureau. In de kofferbak van de auto troffen de agenten vier gripzakjes hennep aan. De 49-jarige man uit Terneuzen, die de agenten aanmerken als de bestuurder, verklaarde dat ze onderweg gewisseld hadden en dat hij het laatste stuk niet gereden had. De agenten maken proces-verbaal op van hun bevindingen. De auto is in beslag genomen. Het rijbewijs van de Terneuzenaar is ingenomen en opgestuurd naar het CBR.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Joris (7-3-2022 om 23:15)
@Simsalabim: U denkt aan drugskoeriers in snelle Golfjes? De politie denkt er ook zo over. En in de vrije tijd gebruiken ze de Golfjes voor de straatraces, hier in Vlissingen in ieder geval wel.
import (7-3-2022 om 15:33)
De mannen konden niet links inhalen, dus probeerden tussen 2 auto's door te rijden. Daarbij werd de auto van de oudere heer geraakt.
Pipo (7-3-2022 om 13:52)
waarom zou je dit doen? alsof je weg kan komen in zo'n koekblik
Simsalabim (7-3-2022 om 12:52)
Mooie actie van de politie enik hoop dat ze die golf helemaal uit elkaar trekken om verborgen ruimtes te ontdekken.
Cookie-instellingen beheren