Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie valt bedrijfspand in Krabbendijke binnen

Toegevoegd: 08-03-2022, 15.59 uur
Politie valt bedrijfspand in Krabbendijke binnen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

KRABBENDIJKE - De politie is in het kader van een lopend onderzoek een pand in Krabbendijke binnengevallen. Het onderzoek zou gaan om illegale hennepteelt.


De doorzoeking gebeurde naar aanleiding van een al langer lopend rechercheonderzoek van de politie Zeeland-West-Brabant. Dinsdag 8 maart vonden politie-invallen plaats in Krabbendijke, Zegge, Bergen op Zoom en Amsterdam. Het onderzoek is volgens de politie al bezig sinds eind 2021 en draait om overtredingen van de Opiumwetgeving. Het startte na binnengekomen informatie over het voorbereiden van illegale hennepteelt.

Er werden bij de politie- invallen geen personen aangehouden. De hoofdverdachte is eigenaar van een bedrijf in Krabbendijke. Dit bedrijf wordt volgens een woordvoerder van de politie aangemerkt als een growshop. Het runnen van een growshop is strafbaar in Nederland, omdat een growshop wettelijk beschouwd wordt als een bedrijf dat zich bezighoudt met voorbereidingshandelingen voor de illegale hennepteelt.

Ondanks dat medewerkers van een growshop zich zelf niet bezighouden met het kweken en/of telen van hennep, wordt er wel geld verdiend aan die illegale hennepteelt. De verdachten binnen dit onderzoek worden op een later moment gehoord.

In de panden waar de politie binnenviel werd door de agenten doorzoekingen gedaan. Daarbij zijn verschillende goederen in beslag genomen die aanwijzingen kunnen verschaffen om het politieonderzoek tot een sluitende puzzel te kunnen maken. Het gaat daarbij om, onder andere, communicatiemiddelen, digitale apparaten en administratie. Een officier van justitie beslist over de verdere afhandeling van de zaak.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren