Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
11 files van totaal 30 km

Vrachtwagenchauffeur vrijgesproken voor ongeluk Yerseke

Toegevoegd: 09-03-2022, 19.54 uur
De vrouw kwam onder de wielen van zijn vrachtwagen en liep zwaar lichamelijk letsel op.
De vrouw kwam onder de wielen van zijn vrachtwagen en liep zwaar lichamelijk letsel op.
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft woensdag de 32-jarige J. R. uit Roosendaal vrijgesproken van het veroorzaken van een ernstig verkeersongeval op 29 september 2019 in Yerseke. 


Op de kruising van de 1e Tholsendeweg naar de Olzendepolder zag hij een van links komende fietser over het hoofd. De vrouw kwam onder de wielen van zijn vrachtwagen en liep zwaar lichamelijk letsel op. 

De rechtbank stelt in haar oordeel over het gebeurde dat niet is aangetoond dat niet genoeg rechts heeft aangehouden, dat hij wel heeft gekeken maar de vrouw niet heeft gezien dus een kijkfout heeft gemaakt. 

Ook heeft R. volgens de rechtbank niet gevaarlijk rijgedrag vertoond en dat alles is niet voldoende om hem schuld te verwijten. Tegen R. was een taakstraf van 120 uur en een rijontzegging van zes maanden geëist.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Timsalabim (11-3-2022 om 09:14)
Bednkt voor de tip Ja-Ja; nu gebeurd dit nooit meer. Lekker makkelijk; achteraf
Ja-Ja (10-3-2022 om 11:33)
Ik raad deze hoog zittende vrachtwagen chauffeur beter op te letten.Alle wegen waren daar goed te overzien. Ook al kwam mevrouw van links ,als u goed had opgelet had u veel leed kunnen besparen aan slachtoffer en familie. Vermoedelijk let u nu ook beter op.En grote bocht maken. Dan is het goed!
Cookie-instellingen beheren