Weerbericht:
Veel zon
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 14 km

Militaire oefening in en om Vogelwaarde

Toegevoegd: 10-03-2022, 14.37 uur
Militaire oefening in en om Vogelwaarde
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

VOGELWAARDE - Op vrijdag 18 maart en zaterdag 19 maart 2022 is er een militaire oefening in en om Vogelwaarde. Het is een oefening van de Koninklijke Landmacht, die deel uitmaakt van een trainingstraject.


De militairen gaan oefenen in het bewaken en beveiligen van locaties. Daarbij verplaatsen zij zich diverse malen te voet. Ook worden zij getraind in het kaartlezen, het behandelen van gewonden en het omgaan met gevaarlijke munitie/explosieven. In totaal nemen ongeveer 150 personen deel aan de training. Zij maken gebruik van 19 militaire voertuigen.

Tijdens de oefening is de commandopost gelegen op het terrein van Hoeve la Salette in Vogelwaarde. Op vrijdag logeren zo’n zestig militairen in de hal op het terrein. De oefening vindt op het terrein, maar ook buiten dat terrein, in de omgeving van Vogelwaarde.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren