Weerbericht:
Perioden met zon, later op de dag in het midden en zuiden buien
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 7 km

Stieren gered bij schuurbrand Meliskerke

Toegevoegd: 19-01-2001, 23.59 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant
MELISKERKE - Een brand heeft vrijdagochtend twee schuren verwoest aan de Rapenburgweg in Meliskerke. De zestig stieren die op stal stonden, konden door de eigenaar, omwonenden en de brandweer Veere op tijd in veiligheid worden gebracht. De schade loopt in de tonnen.

De brandweer kreeg kort na half twaalf een melding binnen van een schuurbrand. Er werd uitgerukt met veertig brandweerlieden en groot materieel, zoals vijf tankautospuiten, een verbindingscommandowagen, een hoogwerker van de stadsgewestelijke brandweer Vlissingen/Middelburg en voor de zekerheid een ambulance.

De brand woedde in een schuur, waarin aardappels lagen opgeslagen. Voor de schuurisolatie zorgde opgeslagen stro. De schuur werd verwarmd met een hete-luchtkanon, voorzien van gasolie. De vermoedelijke oorzaak van de brand ligt in het hete-luchtkanon, mogelijk in relatie met het stro, denkt brandweercommandant A. Willemstein.

Tegen de aardappelschuur was een stal voor vee gebouwd. Door de omvang van de brand, werd ook dit gebouw bedreigd. De stieren konden op tijd naar buiten worden gedreven. De dierenarts is ter plaatse geweest.

Het vuur veroorzaakte een enorme rookontwikkeling, die kilometers ver te zien was. De brand trok dan ook tientallen toeschouwers. De dakbedekking van beide schuren was vrij van asbest. De rookontwikkeling leverde geen gevaar op voor de volksgezondheid.

De waterwinning was, gezien de plaats van de brand in het buitengebied, een knelpunt. Brandweermannen moesten eerst het ijs doorhakken. Een aantal ingezette tankautospuiten werd daarom gebruikt voor watertransport. Het nablussen duurde nog enkele uren.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren