Weerbericht:
In het westen bewolkt met regen, in het oosten droog en wat zon
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 5 km

Vlissings bankgebouw ontruimd na brand

Toegevoegd: 30-01-2001, 23.59 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant
VLISSINGEN - De Rabobank aan de Spuistraat in Vlissingen is maandagmorgen enige tijd ontruimd geweest in verband met een brand.

De brand ontstond rond half twaalf op het dak, waar een dakbedekker bezig was met werkzaamheden. Hij heeft de brand zelf geblust. De man was met een brander bezig nieuwe dakbedekking aan te brengen, toen het isolatiemateriaal vlam vatte. Hij kon de brand zelf blussen met de vier brandblussers die hij bij zich had. De brandweer, die vijf minuten later ter plaatse was met een tankautospuit en een hoogwerker, heeft de brand verder afgeblust.

De zestig mensen die in de bank aanwezig waren, moesten het pand verlaten. Volgens directeur J. de Waard verliep de ontruiming rustig. Het personeel had onlangs nog een veiligheidstraining gehad.Alert ,,Bij alarm bestaat het gevaar dat ze met zijn allen naar de sirene gaan staan kijken. Maar nu trok iedereen zijn jas aan en ging naar buiten``, stelde hij tevreden vast. ,,Na Volendam is iedereen toch iets alerter op brand geworden.``

Na inspectie van het gebouw kon iedereen rond twaalf uur weer aan het werk. Volgens brandweercommandant R. Maljaars was het een geluk dat de dakbedekker blusapparatuur bij zich had. ,,Als de brand niet snel was geblust, was het hele dak gegaan``, zei hij. Maljaars schatte de schade op 15.000 gulden.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren