Weerbericht:
Perioden met zon en droog. Vanavond regen
Verkeersinformatie:
28 files van totaal 98 km

Brand op hopperzuiger haven Vlissingen

Toegevoegd: 02-02-2001, 23.59 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant

VLISSINGEN - Op het baggerschip Volvox Iberia heeft vrijdag brand gewoed. Het vuur ontstond in de machinekamer onder in het schip. De hopperzuiger voer bij de Kaloothaven toen de brand uitbrak. Het schip is naar de Sloehaven gevaren, waar de ongeveer twintig bemanningsleden ongedeerd en kalm aan wal gingen.

De scheepsbemanning wacht rustig op de kade tot de brand is geblust.De brandweer sloeg groot alarm en rukte uit met vier auto`s. Volgens W. van Haveren van de brandweer was dat nodig omdat de brand moeilijk te bereiken was. ,,Om het vuur te blussen moesten we twee dekken naar beneden.`` Door het inzetten van dertig brandweerlieden konden zij elkaar telkens aflossen.

De brand zelf was niet groot. Wel was er veel rookontwikkeling. Hoe groot de schade is, is nog onbekend.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren