Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 24 km

Automobilist ongeluk N290 mogelijk onder invloed

Toegevoegd: 14-03-2022, 17.03 uur
Van de automobilist is een bloedproef afgenomen.
Van de automobilist is een bloedproef afgenomen.
© Foto: Eugène Harthoorn
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - De automobilist die vannacht bij Terneuzen van de weg raakte, heeft vermoedelijk onder invloed van alcohol achter het stuur gezeten. Dat bevestigt de politie desgevraagd.


De bestuurder reed vanuit Terneuzen over Terneuzensestraat (N290) richting Zaamslag toen hij net voorbij brasserie De Kaag in de bocht van de weg raakte. Het voertuig raakte in de sloot maar ketste terug en kwam uiteindelijk in de berm tot stilstand. De man sloeg zelf geen alarm maar een passant deed dat wel. Hij meldde het ongeluk bij agenten op het politiebureau in Terneuzen. Die gingen vervolgens kijken en troffen de auto rond 02.45 uur aan.

De automobilist, een 34-jarige man met onbekende woonplaats, gaf zelf aan geen ambulance nodig te hebben maar omdat de man toch verwondingen had, werd door de politie een ambulanceteam gewaarschuwd. Dit heeft de man na onderzoek naar het ziekenhuis in Terneuzen gebracht.

Bij de man werd op straat een blaastest afgenomen. Deze wees uit dat de automobilist vermoedelijk onder invloed van alcohol had gereden. In het ziekenhuis is bij de man een bloedproef afgenomen om vast te stellen hoeveel alcohol de man precies had gedronken. De uitslag laat nog even op zich wachten. Als de uitslag binnen is, zal de politie proces-verbaal opmaken. De politie onderzoekt nog of de man een geldig rijbewijs heeft.

Bergingsbedrijf Kuzee heeft de zwaar beschadigde Opel getakeld.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren