Weerbericht:
Bewolkt, op de meeste plaatsen droog en vrij koud
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Grote brand aan boord van Russisch schip

Toegevoegd: 09-02-2001, 23.59 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant
VLISSINGEN - Aan boord van het Russische kraanschip Stanislav Yudin, dat afgemeerd ligt in de Vlissingse Westhofhaven, heeft vrijdagavond een grote brand gewoed. Niemand van de zestig aanwezige bemanningsleden raakte gewond. Over oorzaak en schadebedrag kon officier van dienst L. van der Maas van de brandweer Borsele nog geen mededelingen doen.

De brand is vermoedelijk ontstaan in de sauna, die zich op het accommodatiedek bevindt. De bemanning heeft nog geprobeerd het vuur te doven, maar kreeg dat niet voor elkaar.

De melding van de brand kwam rond half elf binnen. De brandweer Borsele rukte uit met wagens uit Borssele en Nieuwdorp, geassisteerd door de bedrijfsbrandweer van Pechiney. ,,Er was sprake van zeer zware rookontwikkeling``, aldus Van der Maas. Bijkomend probleem was een communicatiestoornis aan boord van het schip. De bemanning bestaat uit diverse nationaliteiten. Het vuur werd van twee kanten bestreden door in totaal veertig brandweerlieden. Rond half twee `s nachts smeulde de brand nog na.

Tricky
De stadsgewestelijke brandweer Vlissingen/Middelburg verleende assistentie in de vorm van een haakarmwagen voor de beademingsapparatuur en een verbindingswagen.

Rond de klok van één uur werden nog blusploegen van de stadsgewestelijke brandweer opgeroepen, onder meer uit Oost-Souburg, om de brandweer van Borsele af te lossen. ,,Zo`n schip is toch tricky``, lichtte officier van dienst K. Hamelink van de stadsgewestelijke brandweer de grote inzet van personeel en materieel toe. ,,Je hebt te maken met allerlei leidingen en kokers. Brand aan boord van een schip is voor ons geen dagelijks werk.``

Het kraanschip wordt gebruikt in de offshore-industrie. Tijdens werkzaamheden op zee bevinden zich rond de honderdvijftig mensen aan boord. De Stanislav Yudin, met als thuishaven Kaliningrad, dient dan ook als hotelschip. Aan boord bevindt zich om die reden ook een groot aantal hutten. De uitgebrande sauna bevond zich temidden van de hutten.

Het kraanschip zou maandag of dinsdag vertrekken.

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren