Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Ongeval bij Westerscheldetunnel na sluiten slagboom

Toegevoegd: 15-03-2022, 15.31 uur
Na het ongeluk ontstond een kilometerslange file.
Na het ongeluk ontstond een kilometerslange file.
© Foto: Eugène Harthoorn
Door: Eugène Harthoorn

DRIEWEGEN - Het ongeluk gisterochtend bij de Westbuis van de Westerscheldetunnel (N62) gebeurde nadat de tunnelbuis werd afgesloten vanwege een (mogelijk) te hoog voertuig. Bij het ongeluk raakte één persoon gewond, zo heeft de politie bevestigd.


Het ongeval gebeurde omstreeks 06.10 uur op de rijbaan richting Terneuzen. Meerdere voertuigen botsten op elkaar nadat de tunnelbuis richting Zeeuws-Vlaanderen werd afgesloten voor al het verkeer. Volgens de politie ging de tunnel dicht omdat er een vrachtwagen met oplegger was doorgelaten bij de tolpoorten. Deze vrachtwagen vervoerde een boot. Vlak voor de tunnel bleek de vrachtwagen met vracht toch te hoog geladen te zijn. Hierop heeft de beheerder van de tunnel de weg afgesloten door middel van de signalering, een rood stoplicht en een gesloten slagboom.

Toen de slagboom naar beneden ging, stopte de voorste auto bij de stopstreep. De automobilist daarachter had dit te laat in de gaten en botste op het voorste voertuig. Een derde auto botste hierna tegen het middelste voertuig. Toegesnelde ambulancemedewerkers hebben de betrokkenen onderzocht. De bestuurder van het derde voertuig is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De andere bestuurders hadden geen medische behandeling nodig.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
optimist (16-3-2022 om 11:43)
@Peter Quest, je betoog gaat niet op! Hoe het in Frankrijk of waar dan ook gaat, heeft niets te maken met de WStunnel. Hier is het gewoon anders, net zoals verkeersregels en verkeersborden anders zijn dan in het buitenland. De chauffeur is te allen tijde verantwoordelijk voor zijn vrachtwagen plus lading. Het 2e is, dat er tijdig lichten aanspringen vóórdat de slagbomen dichtgaan. De eerste auto stopt keurig en de anderen zitten gewoon te slapen, anders hadden ze gezien dat de eerste stopte. Echt iets van deze tijd, vliegen als gekken en met van alles en nog wat bezig tijdens het rijden!
Michel (16-3-2022 om 09:27)
@Tuur, wat heeft jouw reactie nu te maken met dit ongeluk.
Peter Quest (16-3-2022 om 09:18)
Roy de Jaeger zo behoort het ook te gaan. Zo gaat het in heel Europa bij iedere tolweg. Maar ja je hebt hier schreeuwers die noch van toeten of blazen weten. Niet enkel de chauffeur is verantwoordelijk. Zeker niet als je een toltunnel hebt waar je een vermogen aan kwijt bent. Dan mag je net als in Frankrijk verwachten dat ze weten waar ze mee bezig zijn. Hoogte dient gecontroleerd te worden bij de tolpoortjes. Gaat overal zo. Behalve in........... Juist.
D M Witte (16-3-2022 om 08:18)
Gevolg van nalatigheid door wester schelde tunnel , Door foute of geen meting aan of voor de tolpoortjes . Met als gevolg nevenschade door nalatigheid .
Tuur (16-3-2022 om 07:14)
Die tunnel hoort sowieso tol-vrij te zijn. Al 15 jaar als extra melkkoe, belachelijk!
jan (15-3-2022 om 20:35)
Hoe is het mogelijk ? Mijn verhoogde bedrjfsbus wordt bij de tolpoorjes al op hoogte en lengte gemeten om het te betalen bedrag te bepalen. Als ik met mijn vorige bus op een bepaald punt goed remde ging in goodkoper door de tunnel
Cookie-instellingen beheren