Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 16 km

Verkeerscontrole op N57 bij Vrouwenpolder

Toegevoegd: 15-03-2022, 17.21 uur
Er werden door de agenten meerdere personen beboet
Er werden door de agenten meerdere personen beboet
© Foto: Politie basisteam Walcheren
Door: Eugène Harthoorn

VROUWENPOLDER - De Walcherse politie heeft vandaag een verkeerscontrole gehouden op de N57 tussen Vrouwenpolder en de Banjaard. De focus lag op grove overtredingen.


De agenten die de controle uitvoerden, hebben meerdere bekeuringen uitgeschreven. Onder andere zijn er vijf boetes uitgedeeld voor te hard rijden. Meerdere bestuurders reden meer dan 30 kilometer per uur te hard. Daarnaast werden drie personen beboet voor het negeren van een doorgetrokken streep. Ook reden vijf personen met hun telefoon in hun hand en droeg één persoon geen gordel. Eén van de automobilisten waarschuwde zijn medeweggebruikers voor de controle door te knipperen met zijn licht. Hiervoor is ook een boete uitgeschreven.

De agenten hebben ook acht waarschuwingen gegeven voor kleinere overtredingen. Alle bestuurders die te hard reden maar niet een overschrijding hadden van 30 of meer kilometer per uur, werden niet aan de kant gezet. Dit vanwege de lopende CAO-acties. De politie was zowel opvallend als onopvallend aanwezig.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Franky (17-3-2022 om 20:48)
Wist je dat de meeste agenten / handhavers zelfs amper de wetgeving kennen, ook omtrent verkeer?! Niet dat ik alles weet, of beter weet, totaal niet, maar agenten zeggen zelf al dat ze bijna advocaat moeten zijn willen ze snel en adequaat kunnen handelen in bevoegdheden en kennis daar van. Wat is wel en niet strafbaar, waar moet ik het opzoeken, of bel ik een specialist. Maar de NL wetgeving zit zo ingewikkeld in elkaar dat de meeste dan wel alle agenten soms niet eens weten wat wel of niet strafbaar is, dan wel of niet mogen optreden zoals staande houden / controleren etc etc. Dat veel agenten denken dat art 5 WvW een misdrijf is, maar het betreft een overtreding, artikelen die er na komen zoals 6. 7 en 8 ed zijn misdrijven.
Thijs (17-3-2022 om 14:20)
"maar je mag als je dat wilt gewoon gewoon 5km/u rijden daar" Dat zijn de echte verkeershufters, de treuzelaars, en overtreden daarmee artikel 5 van de wegenverkeerswet . Zelf doodsbang om auto te rijden en gaan dan vervolgens maar belachelijk langzaam rijden en hinderen daarmee bewust het overige verkeer en veroorzaken daarmee ook bewust gevaarlijke situaties. Je ziet het veel te vaak. 1 angstrijder die minsten 20 km/h te langzaam rijdt met daarachter een rits van 20/30 auto's die allemaal gehinderd worden omdat ze niet kunnen/mogen inhalen. Ga dan lekker fietsen. Of met de bus of taxi oid, maar ga geen anderen hinderen omdat jezelf te bang bent in de auto
harry (17-3-2022 om 11:14)
@arnold, ik ben redelijk op de hoogte van de verkeerswet. Ik heb het toch ook niet over een minimale snelheid? Je voertuig moet wel een minimale KUNNEN rijden, maar je mag als je dat wilt gewoon gewoon 5km/u rijden daar, MITS je het overige verkeer niet hindert. Anders wordt je gewoon geacht de maximum snelheid aan te houden, elke verkeersinstructeur zal je dit ook vertellen. Het is gewoon enorm irritant als men ruim onder de max snelheid gaat rijden. Vooral zomers is dit meer regel dan uitzondering daar. Wat je verder precies bedoelt met: emotionele opwelling, chaos en aanrijdingen is mij niet helemaal duidelijk, lijkt mij ook niet relevant.
Arthur (16-3-2022 om 20:47)
@Arnold, chaos met 6 uitroeptekens..... over reageren in een emotionele opwelling gesproken. Harry heeft wel degelijk een punt, het stuk langs de Veerse dam kun je prima 100 rijden, geen kruisingen en het fietspad ligt ver en hoog weg. Om een of andere vage reden heeft een ambtenaar hier 80 gemaakt en de nidden streep door getrokken, ja inderdaad is het dan een verkeerswet om 80 te rijden, maar het wekt wel een hoop frustratie op. En als het nou alleen dat stukje was, oke, maar zo ongeveer tot Rotterdam dit getrut, WAAROM moet dat zo in dit pamper land?
Franky (16-3-2022 om 18:23)
Nou nou, wat een harde en gerichte actie voor de CAO van de Politie, toont weinig ruggengraat zo. Of je voert actie of niet, je schrijft wel voor lichte vergrijpen of niet. 30 kmh is net een overtreding en telefoneren valt gewoon onder wet Mulder en is een gedraging, niet eens een overtreding dus. O ja, seinen, geen gordel en doorgetrokken streep, lichte vergrijpen volgens wetgeving en vallen eveneens onder wet Mulder, geen overtreding maar gedraging. Maar een brigadier met 15 dienstjaren die net aan 2400 euro netto verdient, is weinig, daar mag best meer tegen over staan. Die 2400 euro met 15 jaar heb ik uit betrouwbare bron. Dus betere CAO? Dan knok je er ook voor en schrijf je niets meer uit...
Arnold (16-3-2022 om 12:32)
@harry Voor je een dergelijke reactie uitkraamt over te zacht rijden en bekeuringen, lees dan eerst eens wat de verkeerswet zegt over minimale snelheden op de wegen. Valt me toch al op, dat er velen op dit forum uitlatingen plaatsen over verkeerssituaties, zonder blijkbaar te weten wat de verkeerswet ervan zegt. Velen reageren idd in een emotionele opwelling. En wat denk je dat er gebeurt, wanneer iedereen de vastgestelde regels die men persoonlijk zinloos, hinderlijk of flauwekul vindt, naar eigen believen gaat negeren of interpreteren? Juist, chaos!!!!!! En als zo'n iemand jou aanrijd, ben je dan ook zo begripvol of mep je de tegenpartij dan om de oren met de verkeersregels?
Cookie-instellingen beheren