Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
57 files van totaal 212 km

Eis: Taakstraf voor dodelijk ongeluk Westerscheldetunnel

Toegevoegd: 16-03-2022, 20.10 uur - Update: 25-03-2022, 08.59 uur
Eis: Taakstraf voor dodelijk ongeluk Westerscheldetunnel
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - Tegen de 28-jarige P. M., die destijds in Terneuzen woonde, is woensdag voor het veroorzaken van een ongeval met dodelijke afloop een taakstraf van 240 uur en een rijverbod van een jaar geëist. De automobilist botste tegen een andere auto tijdens een inhaalactie.


De man, de 28-jarige P. M.,  reed in de middag in de Westerscheldetunnel naar Terneuzen en wilde daar een voor hem rijdende auto inhalen. Dat er voor die in te halen auto nog een andere auto reed, had hij niet gemerkt. Wel dat zijn voorganger wat remde. Zijn voorganger haalde in, M. reed er direct achteraan en raakte bij die handeling de in te halen auto aan de linkerachterkant.

De auto van M. vloog tegen de muur en de auto die achter M. had gereden knalde vol op de achterkant van de aangereden auto. Die kwam op zijn kop terecht en het slachtoffer in die auto, een toen 59-jarge vrouw uit Sluiskil kwam daarbij om het leven. Dat de vrouw met alarmlichten aan en zacht reed, had M. niet gezien of in ieder geval te laat ontdekt. Waarom zij zo langzaam reed, werd niet duidelijk: autopech of het feit dat de vrouw onwel was geworden.

De uitspraak in deze zaak volgt over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Emergo (18-3-2022 om 11:44)
@ Burger " Inhaalacteis waar dat niet mag": er geldt voor auto's zonder aanhanger geen inhaalverbod in de tunnel.
Moeder (17-3-2022 om 18:43)
Geen gevangenissttaf bij dood door schuld??? Teleurstellend...
Burger (17-3-2022 om 13:48)
@Emergo, inhaalacties waar het niet mag, te hard rijden en rondscheuren. ik ben er niet bij geweest maar 9 van de 10 keer komt het door roekeloos rijgedrag of niet opletten. cdtje pakken, even tussendoor op je telefoon kijken enz. DUS als er in het algemeen dan eens zwaardere straffen hiervoor komen schrikt dat die muppets hopelijk eens af en dat ze beter gaan opletten. Omdat ze deelnemen aan het verkeer als multitasking zien of zich Schumacher voelen ten koste van levens van anderen. En nee bedankt ik zou geen rechter willen zijn met zulke wetten.
Emergo (17-3-2022 om 11:09)
@Burger Ik ben bang dat dit een ongeval is dat iedere automobist kan gebeuren wanneer iemand stilstaat of beduidend langzamer ru=ijdt dan de rest. Als je daarmee onverwacht mee wordt geconfronteerd en het zicht op voorliggets wordt beperkt dan veeg je na goede aflopp het zweet van je ioorhoofd en je zucht eens diep. Als je dat niet begrijpt en begint te bazelen over 10 jaar gevangenisstraf dan is het goed dat jij geen recchter bent.
Burger (17-3-2022 om 07:44)
Daarom ga ik niet meer stemmen. Verandert de politiek de straffen nu eens in het Rechtssysteem?? Zulke straffen schrikt niemand af Daarom dat ze er gewoon mee door blijven gaan zo Achterlijk te blijven rijden. Als je 10 jaar zou krijgen voor Veroorzaken van zoiets zou dat al stukken helpen deze Debielen een beetje wakker te schudden normaal te rijden.
Heftig (16-3-2022 om 20:25)
Sterkte vd nabestaanden die hebben levenslang gekregen rip.
Cookie-instellingen beheren