Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 7 km

Taakstraf en rijontzegging voor dodelijk ongeluk Kapelle

Toegevoegd: 17-03-2022, 20.52 uur
De bestuurster van de scootmobiel overleed na het ongeluk.
De bestuurster van de scootmobiel overleed na het ongeluk.
© Foto: Remi Mesu
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - De 65-jarige J. L. uit Kapelle, die op 7 maart 2021 in zijn woonplaats zijn 85-jarige plaatsgenoot doodreed is donderdag door de Middelburgse rechtbank veroordeeld tot een rijontzegging van een jaar en een taakstraf van 240 uur. Volgens de rechtbank was L. onvoorzichtig en onoplettend.


Dat het rijgedrag van L. als 'aanmerkelijk onvoorzichtig en onoplettend' werd bestempeld, lag aan het feit dat L. die dag - zo heeft de rechtbank vastgesteld - tussen de 51- en 64 kilometer per uur reed over de Vroonlandseweg in Kapelle. Op die weg geldt een snelheidslimiet van 30 kilometer per uur.

Op de kruising met de Langemeet ging het mis omdat hij daar zonder voldoende naar rechts te kijken of voorrang te geven doorreed. Het latere slachtoffer was van rechts gekomen en was met haar scootmobiel de kruising al grotendeels gepasseerd. Haar echtgenoot, die achter haar fietste, had L. niet eens gezien.

Onderzoek had uitgewezen dat L. nauwelijks snelheid had geminderd en kennelijk ook geen acht had geslagen op de legio waarschuwingsborden, het zebrapad, de waarschuwende teksten en de gekleurde en verhoogde kruising. Om de redenen heeft de rechtbank hem nu veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur en een rijontzegging van een jaar.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Triëst (18-3-2022 om 15:55)
Gezien zijn leeftijd en dan zo rijden is er maar 1 oplossing. Lever maar in dat rijbewijs! Misschien is meneer nu zich bewust dat hij een gevaar op de weg is als je de overstekers al niet eens ziet.
Timsalabim (18-3-2022 om 11:49)
Sinds wanneer is een Volvo een asobak?
Ik (18-3-2022 om 11:24)
Hoe is het mogelijk. Ik wens de nabestaande héél veel sterkte toe met het verlies en de slappe uitspraak. Dit noemen ze dan gerechtigheid. Het was dan een ongeluk maar wel zuur.
Koos P. (17-3-2022 om 23:19)
Dat is het dan tegenwoordig? Rij je iemand dood in een grote asobak, wat met zo'n rijstijl in een 30km zone gewoon een moordwapen is, en dan kom je ermee weg met een jaartje niet mogen rijden en een paar weken taakstraf... Is toch eigenlijk te gek voor woorden?!
Cookie-instellingen beheren