Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
57 files van totaal 208 km

Vliegtuigbom gevonden op bouwterrein Middelburg

Toegevoegd: 18-03-2022, 14.24 uur
De Explosieven Opruimingsdienst ontmantelde vanmiddag een vliegtuigbom in Middelburg
De Explosieven Opruimingsdienst ontmantelde vanmiddag een vliegtuigbom in Middelburg
© Foto: Ricardo Kievit
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Op het terrein in Middelburg waar nieuwbouwwijk Essenvelt wordt gerealiseerd, is een vliegtuigbom gevonden. Dat meldt de gemeente Middelburg.


Tijdens het bouwrijp maken van het terrein, in de buurt van de spoorlijn tussen Oost-Souburg en Middelburg, werd een bodemonderzoek gedaan naar mogelijk ontplofbare oorlogsresten. Tijdens dit onderzoek werd één verstoring gemeten. Nader onderzoek wees uit dat het ging om een zogeheten 300 lbs vliegtuigbom.

Een team van de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) heeft het explosief vandaag omstreeks 14.30 uur ter ontploffing gebracht.  Volgens de gemeente Middelburg heeft dit niet geleidt tot overlast voor omwonenden. 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren