Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Brand bij groothandel snel bedwongen

Toegevoegd: 31-03-2001, 23.59 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant
SIRJANSLAND - Spelende kinderen hebben zaterdagavond een brandje veroorzaakt in een vriescontainer op het terrein van horecagroothandel Poot Totaal in Sirjansland. De brandweer rukte met groot materieel uit, maar wist het vuur binnen enkele minuten eenvoudig te blussen.

Zaterdag werd aan het begin van de avond melding gemaakt van een middelgrote brand bij horecagroothandel Poot. Omdat in het bedrijfspand talrijke soorten levensmiddelen zijn opgeslagen, rukte de brandweer met groot materieel uit. Ook in verband met het risico op vrijkomende giftige stoffen uit de koelinstallatie, werd besloten zowel het korps van Oosterland als van Bruinisse te alarmeren.

Bij aankomst bleek dat de vuurhaard in een vriescontainer zat die tegen de loods stond geplaatst. De spuitgasten wisten de brand vrij snel te bedwingen, zodat het vuur geen kans had om uit te slaan naar het bedrijfspand zelf. De container en een wand van de loods raakten zwaar beschadigd.

De brand was veroorzaakt door vijf jongens, die op het terrein met sterretjes aan het spelen waren. De kinderen, allen onder de dertien jaar, zijn zaterdag door de politie verhoord en doorverwezen naar HALT. Het is nog onbekend hoeveel schade de horecagroothandel heeft gelopen. Door rookschade is mogelijk een deel van de opgeslagen levensmiddelen onbruikbaar geworden.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren