Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Dronkenlap valt in slaap in andermans huis en uit bedreigingen

Toegevoegd: 19-03-2022, 16.09 uur
Dronkenlap valt in slaap in andermans huis en uit bedreigingen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

KRUININGEN - De politie heeft vannacht een dronken man aangehouden voor huisvredebreuk en bedreiging. Tijdens de aanhouding bedreigde hij de bewoner van het huis en de agenten met de dood. De man heeft ook naar de agenten gespuugd, zo meldt de politie.


De melder had omstreeks 02.00 uur de politie gebeld omdat hij een dronken man had aangetroffen in zijn tuin. In eerste instantie dacht hij dat hij met een inbreker van doen had, maar dat bleek niet het geval. Uit fatsoen bood de melder de indringer koffie aan en liet hem binnen in zijn woning. De dronken man trok hierop zijn kleding uit en ging op de bank liggen slapen. 

Toen de politie ter plaatse kwam, troffen de agenten een deels ontkleedde man aan. Hij had zelf een dekentje gepakt en lag op de bank te slapen. De agenten maakten de man wakker maar hij bleek niet van plan te zijn de woning te verlaten. De politie heeft de man meerdere keren gevorderd de woning te verlaten en naar huis te gaan. De dronken man wilde echter niet meewerken en werd agressief tegen de bewoner en de agenten. HIj bedreigde daarbij ook de agenten en probeerde ze te bespugen. De man is hierop aangehouden

Er is aangifte gedaan tegen de man. Na de aanhouding bleek de verdachte een mes op zak te hebben. Dit heeft de politie in beslag genomen. De man zit vast op het politiebureau. De politie doet onderzoek naar deze zaak. 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Franky (21-3-2022 om 12:22)
@Toon, het klopt wat je zegt, echter wanneer de politie ter plaatse is, en de bewoner geeft aan dat hij wenst dat de dronkenlap vertrekt, dan zal de politie vorderen. Minimaal 3x vorderen, daarna is het huisvredebreuk. Maar als er niets aan de bewoner gevraagd is en de agenten gaan doodleuk uit hun zelf vorderen... Beetje advocaat springt hier op in!
Toon (20-3-2022 om 14:38)
Volgens mij had de bewoner moeten vorderen dat de zatlap de woning moest verlaten. Wordt aan die vorderingen (ik meen dat er meerdere keren gevorderd moet worden) niet wordt voldaan terwijl de zatlap in de gelegenheid werd gesteld de woning te verlaten, dan is er pas sprake van huisvredebreuk. Vervolgens kan de politie de verdachte aanhouden. Volgens mij kan de politie in dit geval niet vorderen, omdat zij niet wonen in die woning. Pas na de vorderingen en het niet verlaten van de woning heb je het voltooide misdrijf -huisvredebreuk-. Tevoren wordt geacht dat de verdachte "legaal" in de woning aanwezig was.
Michel (19-3-2022 om 18:33)
Maxima zou zeggen, is een beetje dom.
Kisa (19-3-2022 om 16:56)
Een dronkenlap binnenlaten is vragen om ellende
Cookie-instellingen beheren