Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Gaten geboord in auto’s, benzinediefstallen nemen toe

Toegevoegd: 22-03-2022, 14.55 uur
Gaten geboord in auto’s, benzinediefstallen nemen toe
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

HULST - De politie in Zeeland merkt dat er sinds de stijging van de benzineprijzen steeds meer benzinediefstallen voorkomen. Er zijn bijvoorbeeld voorbeelden bekend waarbij gaten in auto's worden geboord om de brandstof te stelen.


De politie laat weten dat er de laatste tijd meldingen van benzinediefstal binnenkomen. Om de vloeistof te stelen, boort men een gat in de onderkant van de auto. Daarna wordt de brandstof meegenomen. Ook zijn er gevallen bekend waarbij de benzinedop open wordt gebroken om het, tegenwoordig kostbare goed, te stelen.

De agenten laten weten onlangs twee aangiftes op te hebben genomen uit de omgeving van het Galbolwerk in Hulst. Er was daar zodanig gemorst op het wegdek door de dieven, dat de gemeente de straat moest schoonmaken. Volgens de politie is het moeilijk om je te wapenen tegen de nieuwe vorm van diefstal. Wel vragen de dienders elke verdachte situatie te melden en daarbij eventuele camerabeelden aan de politie te geven. Ook benadrukt de politie om altijd aangifte te doen als je bent bestolen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (26-3-2022 om 17:49)
Tegenwoordig zijn er ook weer veel mensen die tanken en dan niet betalen en doorrijden. De bekeuring die je erna krijgt is goedkoper dan de benzine kost. Schandalig En Koos er zijn enorm veel arme sloebers tegenwoordig. 1 miljoen mensen leeft in armoede onder modaal. Mensen als ik met 1800 netto hebben zon 70 per week te besteden. Al betalen we uiteraard voor de brandstof
Timsalabim (22-3-2022 om 22:37)
Hier kon je op wachten natuurlijk; nu maar hopen dat dit fenomeen niet gebruikt gaat worden tegen de benzine auto door de milieu lobby… Dit is dus wat er gaat gebeuren als je het leven duurder maakt.
Koos P. (22-3-2022 om 21:20)
Ook gewoon in Hulst, vlakbij de grens met België waar benzineprijzen redelijk normaal zijn. Oftewel, je moet wel een erg arme sloeber zijn om benzine te stelen.
Grote Smurf (22-3-2022 om 20:10)
Wat een zielige figuren die dat doen. Beetje de auto van een ander slopen voor wat benzine omdat je zelf zo'n loser bent. Lekker volk in Nederland tegenwoordig. Notabene op het nieuws kwam zelfs het bericht dat 25 procent van de tankende automobilisten bij een bemand tankstation gewoon doodleuk even de tank volgooien en zonder te betalen weer vertrekken. De boetes kunnen niet hoog genoeg zijn en richt desnoods speciale teams op. Beter zou zijn om overal alleen nog te kunnen tanken met je pinpas of eerst vooruitbetalen. De straffen moeten gewoon veel hoger worden met zoveel gekken in dit land.
mark (22-3-2022 om 19:29)
dus hier word gevraagd om aangifte te doen! maar als je gehackt word en er voor 5000 euro spullen worden besteld bij een postorderbedrijf willen ze het niet eens opnemen die aangifte...... meten met twee maten
Marcus Aurelius (22-3-2022 om 15:30)
de ironie van het slot op de bezine dop maakt het voor criminelen makkelijker om rechts streeks door de bezine tank te boren.
Cookie-instellingen beheren