Weerbericht:
Overdag perioden met zon en kans op een enkele bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Bovenverdieping woning Kattendijke uitgebrand

Toegevoegd: 30-01-2001, 23.59 uur
Door: Brandweer Goes

KATTENDIJKE - Dinsdagmiddag om 14.57 uur kwam op de alarmcentrale de melding binnen van een woningbrand aan De Aanwas, net buiten Kattendijke.

Het object lag op enkele honderden meters afstand van de plaats waar drie weken eerder een schuur van een aannemingsbedrijf geheel uitbrandde. Toen de brandweer met de eerste tankautospuit ter plaatse kwam, was er al sprake van grote rookontwikkeling uit alle kieren en gaten van de woning.

Korte tijd later sloegen de vlammen uit de ramen op de eerste verdieping van de woning. Toen werd direct het nader bericht 'middelbrand' gegeven. Daarop kwamen, naast de autoladder, een tweede tankautospuit en de Officier van Dienst ter plaatse. De waterwinning kon worden verzorgd door het afleggen op een watergang die op enkele tientallen meters van de woning ligt.

Met behulp van dit materieel kon de brand snel worden geblust. Een groot deel van de bovenverdieping van de vrijstaande woning werd in de as gelegd. Wat restte waren grote gaten in het dak. De benedenverdieping liep zware rook en waterschade op. Een coördinator van de stichting Salvage hielp de bewoners uit de brand door allerlei zaken te regelen.

De totale schade loopt in de vele tienduizenden guldens. De oorzaak van de brand is vooralsnog onbekend.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren