Weerbericht:
Zomers warm. Vandaag op de meeste plaatsen droog, morgen buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Bestuurder ontkomt na achtervolging bij Zaamslag

Toegevoegd: 23-03-2022, 21.06 uur
Bestuurder ontkomt na achtervolging bij Zaamslag
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

ZAAMSLAG - De politie heeft vanmorgen na een wilde achtervolging een bestuurder bekeurd. De persoon wist aan de politie te ontkomen.


Een motoragent zag een voor hem bekende persoon in een auto over de parallelweg van de Rondweg Zaamslag rijden. Het was de agent bekend dat deze persoon niet in het bezit was van een rijbewijs en dat zijn voertuig niet verzekerd was. De motoragent gaf de bestuurder een stopteken maar hier reageerde hij niet op.

Op de parallelweg van de Provincialeweg in Vogelwaarde reed de bestuurder maar liefst 150 kilometer per uur terwijl op deze weg maximaal 60 kilometer per uur is toegestaan. Er ontstond een achtervolging vanaf Vogelwaarde via Luntershoek naar Kijkuit. De bestuurder stak vervolgens de Langeweg over en reed ter hoogte van Absdale de Belgische grens over. Hier heeft de motoragent de achtervolging in opdracht van de meldkamer moeten staken.

Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt voor onder andere het rijden zonder rijbewijs, het rijden zonder verzekering, het negeren van het stopteken, het veroorzaken van gevaar of hinder en het overschrijden van de maximum snelheid. Hij zal hier later als verdachte over worden gehoord.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ik (24-3-2022 om 08:42)
Waarom sluiten ze deze persoon niet een tijd op,en dan laten werken tot hij alle boetes heeft betaald. En beslag op z,n loon laten leggen zodat hij heen auto meer kan kopen.
bram (24-3-2022 om 01:28)
Mooi, niet gepakt en toch bekeurd. Oplettende agent trouwens. 150 kim per uur achtervolgen, voor de motoragent geen probleem, maar kennelijk voor de verdachte ook niet. Die kende de straatjes en kon daardoor ontsnappen zodat hij in België terecht kwam. "Grensoverschrijdend gedrag", maar dan in letterlijke zin. Aan de bekeuring echter zal je niet ontkomen deze keer !
Cookie-instellingen beheren