Weerbericht:
Wolkenvelden, vooral in de middag af en toe regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Auto te water in Goes, man omgekomen

Toegevoegd: 04-03-2001, 23.59 uur
Door: Brandweer Goes
GOES -Zondagmiddag rond half vijf werd het duikteam van Brandweer Goes gealarmeerd in verband met een auto te water in de watergang bij de torenflat de Bongerd. Direct daarna werden de ambulances 73-02 en 73-03 opgeroepen. Deze beide ambulances waren als eerste op de plaats van het ongeval. In de auto, een terreinwagen, bleek nog één persoon aanwezig.


De man is waarschijnlijk als gevolg van een hartaanval of beroerte buiten bewustzijn geraakt en via een grasveld en dwars door een paar meter struikgewas uiteindelijk in de watergang beland. Ambulancepersoneel ging direct het water in, iets wat van de vele omstanders die zich op de wal aan het incident stonden te vergapen niet gezegd kon worden. Men kon in eerste instantie niets anders doen dan het hoofd van het slachtoffer boven water houden.

Zeer snel daarna arriveerde het duikteam van de brandweer. Een minuut later had men, in samenwerking met de duikers van de brandweer, het slachtoffer aan de kant door deze in een schepbrancard te schuiven. De bemanning van één van de ambulances had op de oever van de watergang inmiddels alles in gereedheid gebracht om aan de reanimatie van het slachtoffer te beginnen. Na ongeveer een kwartier reanimeren arriveerde de traumaheli op de plaats van het ongeval. De reanimatie werd snel daarna voortgezet in één van de aanwezige ambulances.

Ondertussen was ook ploeg 2 van de brandweer met een hulpverleningsvoertuig en een tankautospuit ter plaatse gekomen voor ondersteunende werkzaamheden. De Officier van Dienst kwam eveneens ter plekke. De reanimatie leverde uiteindelijk, na drie kwartier, geen resultaat meer op. Het slachtoffer, een 50-jarige man uit de gemeente Reimerswaal, werd afgevoerd.

Nadat het Bureau Technisch Onderzoek (BTO) van de Regiopolitie Zeeland haar onderzoek op de plek van het ongeval had afgerond kon bergingsbedrijf Van Mourik met een zware bergingstruck de terreinwagen uit de watergang takelen.

De brandweer spoelde haar spullen schoon en keerde daarna terug naar de kazerne. De traumaheli keerde terug naar haar basis in Rotterdam. Nog geen uur later volgde voor de bemanning van de heli alweer de volgende inzet: een ongeval met beknelling in de gemeente Steenbergen (West-Brabant).


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750