Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Rijontzegging en taakstraf voor doorrijden na ongeluk

Toegevoegd: 24-03-2022, 17.41 uur
De voetganger werd aangereden op de Van Dishoeckstraat.
De voetganger werd aangereden op de Van Dishoeckstraat.
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft donderdag de 26-jarige Souburger D. T. een taakstraf van 240 uur en een rijontzegging van twee jaar opgelegd. Er was een rijontzegging van vijf jaar plus een taakstaf van eveneens 240 uur gevorderd.


T. reed in de ochtend van 8 november 2020 met de auto van zijn vriendin door de Van Dishoeckstraat in Vlissingen hoorde een enorme klap. Hij bleek op de kruising met de Paul Krugersraat een voetganger te hebben aangereden. Die liep zwaar lichamelijk letsel op, maar werd door T. hulpeloos achtergelaten. Overigens was T. niet eens gaan kijken wat de klap op de auto had veroorzaakt.

T. zette de beschadigde auto in de Van der Spiegelstaat en ging bij een vriend nog wat 'ontspannen'. T. had geen rijbewijs en had volgens de rechtbank door de beslagen voorruit zijn snelheid niet aan de omstandigheden aangepast.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Zo laag, zo triest (27-3-2022 om 12:46)
Dit is wel zo laag, gemeen, vals en triest, en zo laag bij de grond, dat iemand weg rijd van een ongeval wat hij zelf veroorzaakt heeft. Als je echt kunt leven met deze gedachte, ben je in mijn ogen een tiran, een verschrikkelijk personage, dat zich alleen bekommert om zichzelf. En dan nog bij vrienden langs gaan??? Dit gastje verdient een heel zware straf, temeer daar hij zich niet bekommert om het slachtoffer, maar zichzelf in veiligheid wil brengen door te vluchten. Van mij mag hij 15 jaar opgesloten worden, om zijn "heldendaad" te overdenken. Wat een zieke geest kan iemand hebben door zoiets te flikken, dan ben je rot als mens, rot in je kop.
bram goeree (25-3-2022 om 18:17)
kijk dat roep ik al jaren dat hier de straffen veel te laag zijn .zeker voor zulke overtredingen .maar ja rechters staan ver van de maatschappij gezien hun uitspraken .dat stuit op steeds meer onbegrip bij de mensen en zeker bij de slachtoffers .hoe lang gaat dit nog zo door ? schandalig
Ik (25-3-2022 om 16:07)
2 jaar rijontzeggeing???? Schandalig hij verdiend helemaal geen rijbewijs meer. Hoe krom kan het zijn Je stapt hoe dan ook uit en regelt de boel.
willem (25-3-2022 om 11:37)
opsluiten en sleutel kwijt raken--wat weer een flutstaf--10 jaar zitten en nooit meer achter het stuur.
Adje (25-3-2022 om 07:45)
Ongelooflijk, de slachtoffer heeft levenslang verwondingen en zal nooit meer hetzelfde zijn. Wat en slap straf.
Arthur (25-3-2022 om 06:22)
240u voor het bijna doodrijden van iemand en die hulpeloos laten liggen. Wat een lachertje die straf.
Cookie-instellingen beheren