Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
86 files van totaal 309 km

Politie stelt vier medewerkers buiten functie

Toegevoegd: 25-03-2022, 16.46 uur
Politie stelt vier medewerkers buiten functie
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie is een intern onderzoek gestart naar grensoverschrijdend gedrag door enkele medewerkers. Gedurende het onderzoek zijn vier medewerkers buiten functie gesteld. Er is (nog) niemand ontslagen. Volgens de PZC zijn de vier werkzaam bij het basisteam Walcheren maar de politie wil hierover geen nadere mededelingen doen.


Volgens de politie vertelden eind januari meerdere politiemedewerkers aan leidinggevenden, vertrouwenspersonen en bedrijfsmaatschappelijk werk over grensoverschrijdend gedrag door enkele collega's. "Het ging hierbij om onzorgvuldig omgaan met geweldsmiddelen en onwenselijk gedrag. Beide situaties vonden in een politiebureau plaats", zo laat een woordvoerder vandaag weten.

In opdracht van de eenheidsleiding werd na de meldingen een onderzoek gestart door interne politieonderzoekers van de afdeling Veiligheid, Integriteit en Klachten. "Op 2 februari werden op grond van de eerste onderzoeksresultaten twee politiemensen buiten functie gesteld. De directe collega's werden geïnformeerd. Tijdens het interne politieonderzoek zijn vervolgens naast de geschorste medewerkers ook andere betrokkenen uitgebreid gehoord. Dit leidde ertoe dat de leiding van de politie-eenheid Zeeland-West-Brabant op 25 februari opnieuw tot het buiten functie stellen van twee medewerkers overging", aldus de woordvoerder.

Het onderzoek is volgens de politie nog in volle gang en zal nog geruime tijd in beslag nemen, zo laat de woordvoerder weten. Het lijkt er volgens de politie op dat e situatie al langere tijd heeft geduurd en zich vooral heeft geconcentreerd binnen één teamgebied. De PZC meldt dat het gaat om het team Walcheren maar de politie wil dat niet bevestigen. "Vanwege de privacy worden verder geen mededelingen gedaan over de exacte werkplaats(en)/team(s) van de betrokken politieagenten."


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bert kaiser (25-3-2022 om 17:39)
en er zijn al te weinig agenten
Cookie-instellingen beheren