Weerbericht:
Vandaag en morgen perioden met regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Rookgordijn bij brand ijzergieterij Middelburg

Toegevoegd: 25-05-2001, 23.59 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant
MIDDELBURG - Een brand in een loods van ijzergieterij RMI aan de Kleverskerkseweg in Middelburg heeft de brandweer gisteren uren bezig gehouden. De brand was niet hevig, maar door de sterke rookontwikkeling koste het moeite om de brandhaard te vinden. Het bedrijf heeft enkele tonnen schade geleden.

Om tien over elf `s ochtends zag een voorbijganger rook uit het dak van de bedrijfshal komen. Tien minuten later was de brandweer ter plaatse. Doordat er niemand van het bedrijf aanwezig was, kon de brandweer niet naar binnen en moest de toegang geforceerd worden. De hal stond vol met rook, wat het zoeken naar de brandhaard bijna onmogelijk maakte. Volgens commandant van dienst K. Hamelink zitten er in de vloer van het bedrijf gietputten, waar iemand bij een dergelijk slecht zicht in kan vallen.

Met behulp van warmtebeeldcamera`s werd vastgesteld waar de brandhaard zich bevond. Om de rook weg te krijgen werden de deuren van de bedrijfshal open gezet. Aanvankelijk dacht de brandweer dat een smeulende kunststof plaat de oorzaak van de rookontwikkeling was. Later bleek er brand te zijn in het stoffilter van een ventilator. Blussen was moeilijk: de ventilator is tien bij twintig meter groot en de brand woedde daar ergens binnen in. ,,Je kunt hem wel slopen, maar ik denk niet dat het bedrijf daar blij mee is``, zei Hamelink. Door te blussen met schuim voorkwam de brandweer dat zich een explosie van fijn koolstof voordeed. Nadat het werk voor de brandweer er rond vier uur opzat, hield een medewerker van het bedrijf de ventilator in de gaten.

Het is niet de eerste keer dat er brand is bij de ijzergieterij. ,,Het is voor mij al de vierde keer dat ik hier ben``, zei Hamelink. De stadsgewestelijke brandweer zette vier tankautospuiten in.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren